SAVO MILOŠEVIĆ OGORČEN: Huligani su očigledno jači od države

Autor: b92.net, Republika

Sport

14.12.2017

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević izjavio je da je razočaran novim huliganskim ispadima na srpskim stadionima.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milošević na stadionu u Humskoj

Milošević je komentarisao ispade huligana na 156. "večitom" derbiju između Partizana i Crvene zvezde u Humskoj 1.

- Po ko zna koji put se ponavlja da imamo glavne sudionike van terena, što je jako ružno i ugrožava naš fudal. Ponovo smo poslali lošu sliku u svet koja je jako ružna i svi svetski mediji i opet pričaju o negativnim stvarima kada je naš fudbal. U ovoj situaciji šaljemo ne samo ružnu sliku fudbala već i kompletnu cele države, što nam nikako ne treba. Već imamo negativan status negativan status u evropskim i svetskim medijima i ovakve stvari sigurno neće pomoći. Ne znam šta da kažem, koje su to reči imale bilo kakvu težinu, bezbroj puta smo pokušavali, upućivali apele i mi iz fudbalskog saveza, međutim, očigledno je da to ne funkcionišei da to išta znači - rekao je Milošević za TV O2. 


U sredu su se u Humskoj međusobno tukli navijači Partizana, u borbi za prevlast na južnoj tribini. 

- Nemoguće je rečima opisati ono što smo videli. Takve scene smo viđali u ratnim zonama, nepojmivo mi je da ljudi iste nacije i pripadnici iste države i vere da mogu toliko da mrze jedne druge i da to na taj način ispoljavaju. Zanima me koji su to razlozi? Prevlast na tribinama? Zaista poražavajuće - dodao je bivši igrač Partizana i nekadašnji reprezentativac.  

Srbija već godinama ima ogromne probleme sa nasiljem na sportskim terenima, koje nikako ne uspeva da iskoreni. 

- Mislio sam da može, sada više ne znam šta da mislim, ali oni su očigledno jači i od države i od svih mogućih instituacija koji se bore protiv nasiljem na sportskim terenima. Ali i tu grešimo. Nasilje je nasilje, bez obzira gde se nalazi i mora se tako i tretirati. Zašto se nasilje na fudbalskim terenima razlikuje od nasilja na ulici. Ja ako udarim onog čoveka biću uhapšen i procesuiran, neće mi biti oprošteno. Da li se nasilje dešava na utakmici, na ulici ili ispred škole ono je isto. Nasilje je nasilje - zaključio je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading