HRVATSKI MEDIJI OBJAVILI IMENA SPLIĆANA KOJI SU PRAVILI HAOS PO BEOGRADU!

Autor: Jutarnji.hr/Republika

Sport

14.12.2017

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestorica hrvatskih državljana iz Splita učestvovali su u neredima na 156. "večitom derbiju" u Beogradu, objavio je Jutarnji list.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Policija odvodi huligane sa stadiona u Humskoj

Ovaj list je objavio da su u neredima učestvovali Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović.

Od svih hrvatskih huligana najgore je prošao Ante Firić (26), koji je zadržan na VMA u Beogradu sa kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i povredom šake.

Jutarnji list navodi da je Tovaroviću je nagnječen mozak, a ima i lom gornje vilice. Mihoviloviću je slomljen nos, dok je Podrug prošao samo sa lakšim povredama.

Ovaj list ističe da niko od ovih hrvatskih huligana nije povezan sa navijačkim grupama, nisu članovi Torcide, ali se povezuju sa hrvatskim kriminalnim krugovima.

Hrvatski huligani su bili smešteni u beogradski hotel Zira, a uhapšeni su u četvrtak u akciji srpske policije.

Inače, ova grupa huligana je pre nekoliko dana stigla u Beograd, a svi su iznajmili sobe u ovom beogradskom hotelu. Hrvati, koji su uhapšeni u Ziri, bili su pod dejstvom narkotika, a pripadnici UKP pronašli su i drogu u njihovim sobama.

Grupi hrvatskih huligana biće određen pritvor. Hrvatskim huliganima preti 12 godina zatvora zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja nasilja na sportskim priredbama.

Uhapšeni hrvatski huligani će u petak biti privedeni na saslušanje kod tužioca, koji bi potom trebalo da donese odluku o pritvoru.

U organizaciji nereda tokom 156. večitog derbija učestvovalo je najmanje stotinu ljudi. Na derbiju je povređeno 20 navijača.

Utakmica između Partizana i Zvezde završena je rezultatom 1:1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading