TERZIĆ TVRDI DA JE ZVEZDA PREPOLOVILA DUG: Pred nama su svetli dani!

Autor:

Sport

14.12.2017

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da su crveno-beli ispunili sva četiri cilja i da je dug kluba sveden na 26 miliona evra.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Terzić je imao razlog za zadovoljstvo

FK Crvena zvezda svečano jobeležio uspešnu 2017. godinu i izabrao najbolje pojedince.

- Želim da vam se zahvalim na iskrenoj podršci koja nam je pomogla da ove godine ostvarimo fantastične rezultate. Na Skupštini kluba smo istakli koja su nam četiri cilja. Prvi cilj: sportski rezultat prvog tima. Ostvarili smo plasman u Evropu i posle 25 godina dočekali proleće u Evropi. Osim toga, sa devet bodova prednosti osvojili smo i jesenju titulu. Ovo najviše zadovoljava zvezdašku javnost. Drugi cilj je bio da se klub finansijski stabilizuje. Pre tri i po godine klub je bio uništen, sa 53 miliona duga, blokiranim računom i oduzetom licencom za evropska takmičenja. Danas imamo jasne, čiste bilanse naših poslovnih knjiga koji kažu da smo prepolovili ukupan dug, sa jasnim planom da i naredne godine nastavimo istim putem. Sve obaveze izvršavamo uredno, kako prema fudbalerima tako i prema zaposlenima i poveriocima - rekao je Terzić i nastavio:

-Treći strateški cilj je bio Omladinska škola. Omladinska škola mora biti kamen temeljac razvoja Crvene zvezde. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na našu školu. Naši dečaci su šampioni i u omladinskoj, i u kadetskoj, i u pionirskoj konkurenciji. Imamo mnogo dečaka po raznim nacionalnim selekcijama koji će jednog dana nositi dres prvog tima. Ono što nam preostaje je da i dalje ulažemo u Omladinsku školu, kako u dopunsku selekciju, u trenerski kadar, tako i u infrastrukturu koja je godinama bila zapostavljana. Četvrti strateški cilj bila je infrastruktura. Poznato vam je da smo uradili tri kompletna terena za Omladinsku školu, dve pokrivene tribine, škola je dobila reflektore za rad. Urađena su i još dva terena, glavni i jedan pomoćni iza severa. Na tome se nećemo zaustaviti, nastavićemo sa radom na infrastrukturi. Predstoji nam velika rekonstrukcija zapadne tribine. Nadam se da ćemo krenuti u relizaciju tih radova početkom marta kada nam vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Mogu da obećam da nas sve što smo uradili neće uspavati, nego će nam biti dalji podstrek, snaga i energija da Zvezdu učinimo još moćnijom i jačom. Zahvalio bih se svim igračima, stručnom štabu na čelu sa Vladanom Milojevićem, mojim saradnicima, zaposlenima, Upravnom odboru na čelu sa Svetozarom Mijailovićem, uz čvrsto obećanje da su pred Crvenom zvezdom svetli dani.

Boško Đurovski odlično poznaje igrače Crvene zvezde jer ih je i sam trenirao krajem prethodne sezone.

- Imao sam prilike da sarađujem sa ovim igračima i zaista su oni skup fenomenalnih pojedinaca. Stručni štab i uprava kluba napravili su odličan posao, doveli si fantastične igrače i sad ubiraju plodove dobrog rada. Ovi rezultati nisu slučajni, Milojević je fantastičan trener. Navijači su vrlo bitan faktor, ali oni su u svakom trenutku tu i pomažu klubu. Energija koja se ujedinila, zvezdaško srce, uticali su na to da Zvezda napravi ovako veliki rezultat. Ako nastavimo ovako, možemo mnogo i sigurno ćemo osvojiti šampionsku titulu - rekao je Boško Đurovski.

Stanislav Karasi je istakao da je jako važno što i mladi fudbaleri Crvene zvezde dobijaju priznanja.


- Nama veteranima mnogo znače ovakve večeri kada možemo da se okupimo i sumiramo utiske. Ovo je najradosniji dan u godini za mene jer slavimo veliki uspeh, niko nije očekivao da ćemo ostvariti ovako dobre rezultate. Da je ovakav plan postojao pre desetak godina mnogo ranije bismo se oporavili. I u vreme kada smo mi igrali organizovale su se ovakve večeri i najbolji igrači su dobijali prigodne poklone, to je zaista lepa tradicija. Drago mi je što su večeras i omladinci dobili nagrade jer su oni naša budućnost i ono u šta danas verujemo - poručio je Karasi.

Dule Savić je prokomentarisao i izbor za gol godine.

- Sa mnogo više emocija sam ispratio sve što se na terenu dešavalo u ovoj polusezoni. Srećan san i ponosan što mi sin igra u ovom timu, sto je briljaantno igrao kao i cela ekipa. Ovi rezultati nisu slučajni i oni su zaista za svako poštovanje. Lepo je to proslaviti na ovaj način, ali najvažnije je ono što se dešava na terenu. Kao golgeter Zvezde mogu da kažem da je u konkurenciji za najbolji gol bilo dosta pogodaka, ali i ja bih glasao za Kangu jer je atraktivan i postignut na veoma važnoj utakmici. Takođe, izbor Boaćija za najboljeg igrača bi bio i moj, jer potpuno je zaslužio. U kontinuitetu je igrao odlično i to ima svoju težinu - poručio je Dule Savić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading