Diže se bura u Barseloni: PIKE POVEO POBUNU ZBOG RAZLIKE U PLATAMA!

Autor:

Sport

15.12.2017

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barselona je nedavno obavila važan posao zadržavši Lionela Mesija u klubu praktično do kraja karijere, a za to su ga debelo platili. Ostali igrači su pozdravili ovaj potez uprave, pošto niko ne želi da argentinski čarobnjak napusti klub, ali im je dosta nerezonskog rasipanja para na igrače koji to ne zaslužuju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pike apeluje na upravu da pametnije ulaže novac

Jedan od starosedelaca u klubu, Đerar Pike, poveo je tihu pobunu u svlačionici Barse kada se pojavili mogućnost da u klub tokom januarskog prelaznog dođu Felipe Kutinjo i Antoan Grizman.

Problem, naravno ne predstavlja dolazak ovih fudbalera na "Nou Kamp", već cifre koje se pominju u javnosti koje će uprava katalonskog kluba potrošiti na njih dvojicu.

Kutinjo je navodno već dogovorio platu od 14 miliona evra po sezoni. To bi bila treća po veličini plata, iza Mesijeve i Suarezove, ali bi u potpunosti narušila platnu strukturu. Priča se da će Grizman biti plaćen bolje i od Kutinja, izjednačen sa Suarezom što će tek podići buru.

Pike je otvoreno upozorio čelne ljude kluba na nepotrebnost ovakvih poteza, pošto postoje druge linije tima koje je neophodno pojačati, pre nego napad.

Od njegovog mišljenja nije daleko ni trener Valverde koji ne smatra da mu je Kutinjo potreban u januaru i želi da dovede štopera, to je jedino što traži od kluba.


Kakvi su platni "razredi" u Barseloni koja troši ogroman novac na plate igrača i mnogi upozoravaju da je to neodrživo.

Prema nekim podacima Pike ima 9.5 miliona po sezoni, koliko i Inijesta. Ali, Alba zarađuje oko 5 miliona, Buskets 7, Rakitić ima nešto manje, od prvotimaca, najmanja plata je Umtitiju koji igra za oko 3.5 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading