Duško Tošić: NA POBEDU I PROTIV BRAZILA!

Autor:

Sport

17.12.2017

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Bešiktaša Duško Tošić raduje se narednom letu i učešću srpske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji, a u razgovoru za "Blic" naš defanzivac ističe da će "Orlovi" protiv svih rivala ići na pobedu, pa i protiv moćnih Brazilaca.

Tošić smatra da Srbija može sa svima da se nosi

Tošić ističe da javnost i fudbaleri treba da ostanu s obe noge na zemlji kako se Mundijal bude bližio, s obzirom da euforija može da bude kontraproduktivna.

- Gledajući žreb za Svetsko prvenstvo, vidimo da su sve grupe izjednačene, osim možda grupe u kojoj je domaćin, ona je malo slabija. Voleo bih da svi budemo zdravi uoči Svetskog prvenstva i da igrači budu standardni, to je najbitnije. Ne treba biti euforičan, obećavati da ćemo proći grupu ili pobediti Brazil, treba ići polako. Kada smo pobedili Gruziju i otišli na SP, bili smo presrećni. Ali videli smo da ljudi nisu bili zadovoljni kao 2010. Stvorila se negativna atmosfera, pričalo se o onima koji nisu pozivani... Moramo pred put u Rusiju da stvorimo pobedničku atmosferu, igraćemo za nas, naše porodice i narod. Želimo sve da obradujemo - počeo je Tošić za "Blic".

On kaže da će mečevi protiv Švajcaraca i Kostarike biti ključ plasmana u sledeću fazu.

- Sve će zavisiti od duela sa tim selekcijama. Kostarika nije zvučna reprezentacija, ali ne smemo da zaboravimo da je na prošlom Mundijalu otišla u četvrtfinale, iza sebe je ostavila Italiju i Englesku. Švajcarci imaju mnogo dobru ekipu, skupili su 27 bodova u grupi koja, istina, nije bila teška, ali je taj učinak za respekt. Ipak, želimo da donesemo radost Srbiji. Srpska javnost sad očekuje da prođemo dalje, svesni smo da će za nju biti neuspeh i katastrofa ako ispadnemo u grupi.

Ipak, Brazilci i pored brojnih fudbalskih zvezda koje imaju u sastavu neće zaplašiti naše igrače, tvrdi Duško Tošić.

- Nadam se da će Brazil da pobedi oba meča pre nas i da će izaći na teren sa rezervama (smeh). Realno, oni su u južnoameričkim kvalifikacijama bili dominantni, imaju sjajan napad predvođen Kutinjom, Nejmarom, Žezusom. Opet, to je Mundijal, ako ne dođemo do bodova u prva dva meča, ići ćemo na pobedu protiv Brazila. Šta drugo? Nisu ni oni vanzemaljci. Realno gledano, oni su uz Nemačku, Francusku i Belgiju favoriti, ali na ovakvim takmičenjima je sve moguće - optmista je štoper Bešiktaš.

Tošić je kratko prokomentarisao i rezultate naših klubova u Ligi Evrope, ističući da su oni zaokružili dobar rezultat Srbije u kvalifikacijama za SP.

Mnogo mi je drago zbog njihovih rezultata na evrosceni. Zvezda će igrati u nokaut fazi Lige Evrope, iako ranije nije dočekivala ni avgust u Evropi. Da je neko ponudio da ćemo imati dva kluba na proleće i reprezentaciju na Mundijalu, ne znam ko bi to mogao da odbije. Nadam se da će ti uspesi biti konstantni, da neće to biti samo ove sezone. Zvezdu stalno pratim, u Evropu je izašla još u junu, bilo je tu puno strepnji, ali je ostvaren izvanredan rezultat - zaključio je Tošić u razgovoru za dnevni list "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading