BIĆE RATA U KALINJINGRADU! Srpski, albanski i hrvatski navijači spremaju se za obračun u Rusiji!

Autor: Informer

Sport

20.12.2017

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljni incidenti na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine (14. jun - 15. jul) mogući su već na startu Mundijala jer će se u razmaku od nekoliko dana u Kalinjingradu okupiti Srbi, Hrvati i Šiptari!

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Srbije

Već u drugom kolu Mundijala "orlovi" će u istom gradu igrati protiv Švajcarske, kojoj polovinu tima čine Šiptari s Kosova. Takvo je i navijačko jezgro švajcarske reprezentacije. Takođe, Srbi će u oblast koja je odvojena od ostatka Rusije stići već prvih dana Mundijala, a u drugom kolu na "Kalinjingrad areni" igraće Hrvatska i Nigerija!

Švajcarski Šiptari

Izvor Informera blizak FSS kaže da postoji bojazan da bi moglo da dođe do ozbiljnih navijačkih obračuna, ali se svi nadaju da će Rusi kao organizatori učiniti sve da se izbegnu incidenti.

- Još veći problem bi bio da nam se putevi ukrštaju u Moskvi, gde su najžešće huliganske ekipe i grupe navijača koje su u bratskim odnosima sa "delijama" i "grobarima". Olakšavajuća okolnost je što će Srbija u prvom kolu SP igrati u Samari 17. juna, dok će Hrvatska dan ranije igrati sa Nigerijom u Kalinjingradu. Nadamo se da će se najveći deo naših navijača, čak i ako budu smešteni u Kalinjingradu, odlučiti da dan ranije krene put Samare i da će biti izbegnut bliski susret s hrvatskim huliganima - objasnio je izvor dobro upućen u dešavanja.

Za "sajdžije" nastupaju igrači koji su rođeni na Kosovu ili čiji su roditelji iz južne srpske pokrajine. To su Granit Džaka, Valon Behrami, Blerim Džemaili, Admir Mehmedi i Džerdan Šaćiri, koji nije želeo da peva himnu, niti da slavi gol kojim je Švajcarska prošle godine na Evropskom prvenstvu pobedila Albaniju. On je tokom utakmice na kopačkama, samo za tu priliku, imao iscrtane zastave Švajcarske, Albanije i Kosova.

Ne čudi, stoga, što gotovo polovinu navijača Švajcarske na tribinama čine Albanci koji žive u ovoj zemlji. A da sve bude još zanimljivije, selektor ove reprezentacije je Vladimir Petković, Hrvat iz Bosne.

Zbog toga bi 22. juna u Kalinjingradu moglo da bude proglašeno vanredno stanje pre, za vreme i posle utakmice Srbija - Švajcarska.

- To će biti drugačija priča u odnosu na susret s Hrvatskom. Ovde je reč o direktnom susretu, pa je i rizik od okršaja navijača još veći. Doduše, Švajcarci nisu poznati po huliganima, ali jasno je da ovde neće biti tipična želja da se navijačke grupe pokažu jačim, ovde će potencijalni sukobi biti motivisani nacionalizmom - objašnjava naš izvor.

Rusi pružaju pomoć

Ne bi trebalo zaboraviti da su ruski navijači okupljeni u grupi "Ruski ultrasi" odmah posle žreba grupa za Mundijal pozvali srpske navijače da dođu u što većem broju i budu njihovi gosti.

- Dođite da zajedno putujemo i pratimo vašu reprezentaciju na svakoj utakmici, da zajedno bijemo Engleze i Hrvate. Gde god bude igrala Srbije, osećaće se kao kod kuće - poručili su ruski ultrasi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading