EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: TAJNI ZNAK ZA POČETAK NEREDA NA JUGU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski huligani koji su izazvali incidente na južnoj tribini stadiona u Humskoj tokom 156. "večitog derbija" imali su ranije dogovoren znak kada da krenu u tuču, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Hrvatski huligani su izazvali haos na večitom derbiju

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde (1:1) odigrana je 13. decembra na stadionu u Humskoj. 

Hrvatski huligani, koji su došli iz Splita, bili su na južnoj tribini sa ostalim navijačima Partizana. Oni su na sebi imali crne jakne sa belim trakama. Hrvati su bili naoružani do zuba bakljama, bokserima, palicama i drugim hladnim oružjem.

Svi oni bili su raspoređeni na južnoj tribini i čekali su znak za početak akcije. Znak je bio sat na semaforu na južnoj tribini, a čekalo se da otkuca 15. minut. Tako se na kraju i dogodilo.

RepublikaFoto: Starsport

Navijači Crvene zvezde su u tim trenucima krenuli sa bakljadom, a na južnoj tribini došlo je nereda i tuče. Hrvatski huligani su krenuli u akciju, ali su loše prošli pošto su ih ostali navijači prebili, ispekli bakljama i svukli ih gole. Oni su potom izbačeni na atletsku stazu gde je ih uhapsila policija.

Šestorica hrvatskih huligana su potom odvedeni u pritvor, a zatim i na saslušanje. Hrvatski huligani na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu su se branili ćutanjem, a potom im je određen pritvor do 30 dana. Hrvatskim huliganima preti zatvorska kazna do 12 godina.

Srpski telegraf je pre nekoliko dana ekskluzivno preneo da je Filip Korać, vođa "škaljarskog klana", direktno upravljao krvavim pokušajem preuzimanja tribine stadiona u Humskoj, i to upravo sa juga, gde se okupljaju najvatreniji "grobari".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Na fotografijama koje su snimile kamere na ulazu na južnu tribinu, a Srpski telegraf ih ekskluzivno objavio, jasno se vidi kako vođa "škaljaraca" i desna ruka Luke Bojovića ulazi na stadion.

RepublikaFoto: Republika
Filip Korać ulazi na stadion

Njega na jugu sve vreme prati lično obezbeđenje, a on odakle direktno koordinira akcijom za koju su kao glavni jurišnici bili angažovani plaćenici iz Hrvatske. Onog trenutka kada postaje svestan da je plan propao i da od preuzimanja juga nema ništa, Koraću obezbeđenje krči put kroz masu i on napušta stadion.

Plan za izazivanje nereda, kako se ispostavilo, razrađen je u jednom zagrebačkom hotelu, a postoje veoma ozbiljne indicije da je podrazumevao i premeštanje nereda na ulice Beograda.

Pozadina teških incidenata ni izdaleka nije samo navijačka, pre svega zahvaljujući činjenici da su se poklopili interesi podzemlja, stranih obaveštajnih službi i pojedinih političkih centara moći u Srbiji i tajkuna da se država suoči sa ozbiljnim neredima na stadionu i šire.Među organizatorima akcije bile su i bivše vođe "Alkatraza" Aleksandar Vavić i Miloš Radisavljević Kimi.Uz plaćenike iz inostranstva bilo je planirano da tribinu preuzmu članovi navijačkih grupa "Vandali", "Jang bojs" i "Zabranjeni", koji su odavno u sukobu sa vođama "Alkatraza", grupe pod čijom je kontrolom jug.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading