SRPSKI TELEGRAF SAZNAJE: Maroko i Nigerija testiraju "orlove"!

Sport

21.12.2017

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije će u martu u Londonu imati dve jake provere pred Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Rivali "orlovima" biće Maroko (22. ili 23. mart) i Nigerija (27. mart), saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Starsport
Odlične provere: Srbiju čekaju dva kvalitetna rivala

Maroko je na Mundijalu u B grupi sa Portugalom, Španijom i Iranom. U Rusiju se plasirao kao najbolji tim treće runde afričke C kvalifikacione grupe sa 12 bodova, ispred Obale Slonovače, Gabona i Malija.

U sklopu priprema za SP naši fudbaleri odmeriće snage sa jakim afričkim selekcijama u martu u Londonu

Što se Nigerije tiče, oni su još kvalitetniji rival od Maroka. Reč je o prvoj afričkoj zemlji koja je vizirala pasoš za najveću planetarnu fudbalsku smotru. Do SP je stigla odlučujućom pobedom nad Zambijom 1:0, a jedini pogodak postigao je vezista Arsenala Aleks Ivobi. U kvalifikacijama je, osim sa Zambijom, Nigerija igrala još sa Kamerunom i Alžirom. Rivali u Rusiji biće joj Argentina, Island i Hrvatska.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branislav Ivanović (dres broj 6) i "orlovi" imaće dobre provere pred Svetsko prvenstvo

Nedavno je Nigerija u prijateljskom meču u Krasnodaru bila bolja od Argentine 4:2 (1:2) iako su "gaučosi" igrali sa Di Marijom, Aguerom, Dibalom i Maskeranom. Dvostruki strelac bio je Ivobi, a dve asistencije zabeležio je Ihenačo. To više nego dovoljno odslikava snagu tima kojeg sa klupe predvodi Nemac Gernot Ror.

Podsetimo, naši momci igraju u E grupi na Mundijalu sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Vedete Nigerije, igrač Arsenala Aleks Ivobi

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading