(VIDEO) TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA: Nekada je igrao finale LŠ, a danas živi kao beskućnik

Autor:

Sport

24.12.2017

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbalski reprezentativac Obale Slonovače Emanuel Ebue živi kao beskućnik.

RepublikaFoto: youtube.com/PUMA
Ebue teško živi

Ebue (34) je u karijeri igrao za Beveren, Arsenal, Galatasaraj, Sanderlend i ekipu Turk Okagi iz Limasola. Za reprezentaciju Obale Slonovače nastupio je na 79 utakmica.

On je najveću slavu stekao u Arsenalu za koji je igrao od 2004. do 2011. godine. Ebue je bio standardni prvotimac Arsenala. On je 2006. sa Arsenalom igrao u finalu Lige šampiona, a bio je miljenik navijača "tobdžija".

Ebue tvrdi da će postati beskućnik, a jedino ima karticu za londonski metro. On tvrdi da je sve počelo kada se razveo od supruge Aurelije, kojoj je sud dodelio sav novac. Sud mu je zabranio da se viđa i čujem sa troje dece, a narednih dana biće izbačen iz kuće u Londonu.

Bivši fudbaler Arsenala tvrdi da je u teškom psihičkom stanju. On ističe da ga sve pogađa, a nedavno je ostao i bez dede i brata.

- Sve stvari sam spakovao u džakove i samo čekam da me isteraju iz kuće. Nemam novca za advokata da barem spasem krov nad glavom. Nekada pogasim sva svetla u kući, jer ne želim da znaju da sam ovde - rekao je Ebue i nastavio:

- Bio sam strašno naivan kada su finansije u pitanju. Slušao sam savete nekih ljudi koji se pravili da su mi prijatelji. Za finansije se brinula supruga, kojoj sam sve prepustio, jer ništa nisam znao o tome. Od osam miliona evra koliko sam zaradio u Turskoj, njoj sam poslao sedam. Sve mi je uzela.

On je rekao da je jedno vreme gladovao, a pomogao mu je Lomana Lua Lua. 

- Često spavam na podu u kući moje prijateljice. Ona ima decu pa ne želim da ih uznemiravam. Siguran sam da mi je nanesena velika nepravda. Teško mi pada kada na TV vidim Tijerija Anrija i neke svoje bivše saigrače - rekao je Ebue koga je FIFA suspendovala na 12 meseci zbog tužbe bivšeg menadžera.

Bivši fudbaler Arsenala kaže da mu je supruga odnela i mašinu za pranje veša.

- Perem veš na ruke. Dlanovi su mi tvrdi kao da radim na farmi. Na sreću, baka me je kao dete naučila da perem i kuvam. To me trenutno najmanje muči. Nadam se da će meni da pomognu bivši klubovi ili udruženje fudbalera Premijer lige. Prihvatio bih bilo kakav posao - istakao je Ebue.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading