BOSONOGI MESI SRUŠIO 5 REKORDA

Autor:

Sport

25.12.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono za šta su mnogima potrebne decenije, Lionel Mesi napravi za 90 minuta fudbalske igre! Barselonin čarobnjak još jednom je pokazao zašto će ga istorija pamtiti kao jednog od najboljih (ako ne i najboljeg) fudbalera, i to na najvećoj i najzahtevnijoj mogućoj mogućoj sceni - u el klasiku protiv Reala iz Madrida. Katalonci su ponizili prvaka Evrope u njegovom domu (0:3), a Mesi je u najvećoj utakmici španskog i evropskog fudbala uspeo da obori čak pet rekorda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

OVERA S PENALA

Sve zahvaljujući penalu koji je pretvorio u gol u 64. minutu i doneo Barsi nedostižnih 2:0. Postao je igrač sa najviše datih golova u istoriji el klasika sa 25 pogodaka, zatim i igrač koji je najviše puta pogađao na "Santijago Bernabeuu" u el klasiku - 15. Koliko je nemilosrdan prema Madriđanima svedoči i podatak da je baš on postigao najviše golova protiv kraljevskog kluba u Primeri - čak 17.

Argentinac je jedini čovek kojem je pošlo za nogom da se upiše u strelce najmanje 15 puta u 10 uzastopnih sezona u Primeri. Španski šampionat nije ni na polovini, a Mesi je već uspeo u tome. I na kraju, prešišao je legendarnog Gerda Milera po broju golova za jedan klub u najjačim evropskim ligama. Nemac je dao 525 za Bajern iz Minhena, a ovo je omalenom geniju bio 526. u dresu Barselone.

Foto: Tanjug/AP
Čarobnjak, Argentinac razbija i bez kopačke

PRVENSTVO REŠENO

Potpunu dominaciju na terenu krunisao je asistencijom za treći gol koji je postigao Vidal u sudijskoj nadoknadi. Argentinac je ostao bez desne kopačke, ali to ga nije sprečilo da podeli pas za gol. Bila je to njegova jubilarna, 200. asistencija za Barsu. A pokušali su u Realu da ga zaustave na sve načine, ali nisu uspeli.

- Isko je ostao na klupi jer smo verovali da ne može da zaustavi Mesija i da istovremeno bude plejmejker. Zato je igrao Kovačić - otkrio je kapiten Reala Serhio Ramos.

Pobedom u Madridu Katalonci su pobegli na ogromnih 14 poena razlike, pa je prvenstvo u Španiji praktično rešeno.

Rekordi koje je Mesi postavio

- najviše golova u istoriji el klasika 25

- jedini igrač koji je dao preko 15 golova u 10 uzastopnih sezona Primere
- najviše golova u istoriji el klasika na "Bernabeuu" 15
- najviše golova za jedan klub iz najjačih evropskih liga 526

- najviše golova protiv Reala iz Madrida u Primeri 17

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading