Evo koliko su fudbaleri Zvezde proputovali

Autor:

Sport

25.12.2017

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su rekordan broj mečeva u jesenjoj polusezoni. Nastupali su crveno-beli na tri fronta, delili su megdane u Ligi Evrope, Superligi i Kupu Srbije i u istim takmičenjima igraće i na proleće. Izabranici Vladana Milojevića su čak 38 puta izlazili na teren, bilo je tu mnogo gostovanja i mnogo pređenih kilometara.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk
Mapa putovanja crveno-belih

Na ovaj veliki broj utakmica uticao je i veliki uspeh u Evropi, pošto je Zvezda posle 10 godina igrala u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a posle četvrt veka je dočekala proleće na evro-sceni.

Fudbaleri Zvezde su evropski pohod započeli u Malti, gde su na gostovanje Florijani morali da prevale 1.110 kilometara. Naredno gostovanje je bilo i najnapornije, jer su crveno-beli prešli čak 4.131 kilometar, kako bi podelili megdan sa Irtišom u dalekom Pavlodaru.

Naredna dva evropska gostovanja bila su kudikamo lakša - na gostovanje Sparti putovalo se 742 kilometara, a Krasnodaru u plej-ofu 1.460.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Crveno-beli su posle tih kvalifikacionih mečeva ušli u grupnu fazu, što je donelo gostovanja BATE Borisovu (1.140 km), Arsenalu (1.700) i Kelnu (1.215).

Takođe, izabranici Vladana Milojevića su se naputovali i u domaćem takmičenju, pa su do Surdulice morali da pređu 330 kilometara, do Čačka (136 km), Ivanjice (190), Kruševca (195), Niša (240) i Bačke Palanke (130 km).

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Fudbaleri Crvene zvezde

Crveno-beli su igrali i u Kupu Srbije, gostovali su Borcu, gde su takođe morali da pređu novih 136 kilometara.

Računica je jasna, fudbaleri Zvezde su prešli ogromnu kilometražu, čak 25.830 kilometara, ali ih ni to nije sprečilo da pružaju izvanredne partije na evro-sceni. Izabranici Vladana Milojevića su sada na zasluženom odmoru, gde pune baterije za nove izazove na sva tri fronta i na proleće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading