KOKEZA: "DELIJE" nisu uzimale novac!

Autor:

Sport

28.12.2017

11:11 >> 12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat na tribinama imao je novu bitku na nedavnom 156. večitom derbiju. Problem sa huliganima na tribinama već godinama bezuspešno pokušavaju da reše Crvena zvezda, Partizan i Fudbalski savez Srbije. Predsednik krovne organizacije srpskog fudbala Slaviša Kokeza jasno stavlja do znanja po kom bi receptu gorući problem trebalo da se reši.

RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza

- Samo zajedno FSS, Ministarstvo pravde, MUP i klubovi mogu da reše ovaj ogroman problem. Nemile scene sa poslednjeg derbija su neprihvatljive za društvo. Poslali smo ružnu poruku svetu. Nije rešenje ako uhapsite huligane i oni provedu sedam dana u zatvoru. Oni nisu kažnjeni, nego postaju heroji. Da je kazna oštrija, pitanje je ko bi se usudio na nasilje - rekao je Kokeza u intervjuu za Nedeljnik.

On je i sam u više navrata bio na meti prozivki navijača, pogotovo sa severa. Istovremeno, Kokeza naglašava da nema nikakav interes da pomogne neku od strana, ali ni da ulazi u rat sa tribinom. Zbog toga je demantovao pojedine tvrdnje da klubovi plaćaju svoje navijače da obavljaju prljave poslove za njih.

RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza

- Da li uprava plaća vođe navijača? U papirima Zvezde nema nijednog traga da je ikada bilo koja uprava dala dinar "Delijama". Za vreme mog boravka u klubu, kada sam bio potpredsednik, odgovorno tvrdim da nijedan funkcioner nije ni privatno dao novac i pomogao im. Ne stoji priča da su "Delije" plaćeni navijači - istakao je predsednik FSS i nastavio o uplivu politike i kriminala na tribinama.

- Otkad sam na čelu FSS, nisam imao problem ni sa jednom navijačkom grupom. Ne treba generalizovati da su samo huligani navijači. Uvek treba sankcionisati pojedince koji prave nerede, a ne svu krivicu baciti na navijače - dodao je Kokeza.

Što se tiče saradnje FSS sa večitima, predsednik FSS je otvorio karte:

- FSS je Zvezdi 2016. pozajmio 800.000 evra, zahvaljujući čemu je izmirila dugovanja prema bivšim igračima i prošla monitoring UEFA. Taj novac nije vraćen iako je menadžer na privremenom radu na Marakani obećao da će vratiti pozajmicu. Finansirali smo i zamenu trave na njihovim stadionima, kao i postavljanje sijalica i reflektora na "Rajku Mitiću". Partizan je dobio 100.000 evra za postavljanje video-nadzora i ograde oko stadiona - zaključio je Kokeza.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zvezdan Terzić

Menadžer Terza u Zvezdi samo iz ličnog interesa!

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je Slavišu Kokezu u više navrata optuživao da je crno-belima doneo poslednju titulu. Predsednik FSS jasno objašnjava ko je sa kim prijatelj i zašto je na kojoj funkciji.

- Ja živim za fudbal, a menadžer na privremenom radu u Zvezdi - od fudbala. On želi da ima monopol nad tim ko će se pozivati u reprezentaciju od kadeta do seniora i zato ima ambiciju da bude predsednik FSS. Ja mogu da prođem poligraf, ali za tog menadžera nisam siguran na pitanje da li je od kolega menadžera uzimao novac za sebe lično dok je bio u OFK Beogradu, kao i sada dok je u Crvenoj zvezdi. Ja sam zvezdaš, to nije tajna, ali dok sam predsednik, taj posao ću obavljati časno. A taj menadžer na privremenom radu u Zvezdi po svim kriterijumima - navijačkim, fudbalskim i ljudskim - ne pripada tu. Koliko je ko zvezdaš, najbolje da pitate Žarka Zečevića (bivši generalni sekretar Partizana), koji odlično zna za koga navija taj menadžer. On zna i koliko je menadžer na privremenom radu u Zvezdi popio kafa i pojeo ručkova u Humskoj. Da li ga optužujem da je partizanovac? Ne, pričam o činjenicama!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading