KRLE, SAD SE POKAŽI!

Autor:

Sport

30.12.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obećano, ispunjeno! Predsednik FSS Slaviša Kokeza najavio je da će Mladenu Krstajiću biti uklonjen prefiks vršioca dužnosti, a organi srpske kuće fudbala jednoglasno su doneli odluku da bivši reprezentativac povede "orlove" na Mundijal u Rusiji.

RepublikaFoto: Starsport
Nastavak saradnje: Krstajić i Mitrović

Stručni odbor u sastavu Goran Bunjevčević, Savo Milošević, Ilija Petković, Zoran Filipović i Slobodan Pavković dao je predlog koji je aminovan na telefonskoj sednici Odbora za hitna pitanja FSS, koji sačinjavaju predsednik Slaviša Kokeza, Goran Bunjevčević, Branko Stojaković, Dragan Simović, Zoran Šćepanović i Novica Tončev.

POZNAJE ATMOSFERU

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević istakao je da će Krstajić biti i zvanično promovisan u drugoj polovini januara.

- Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu, zaključno sa Svetskim prvenstvom u Rusiji, sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije. O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika, kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić - rekao je Bunjevčević.

Član Odbora za hitna pitanja Dragan Simović podvukao je da je Krstajić u ovom trenutku najbolje moguće rešenje za klupu "orlova".

- Imali smo i ranije primere da su vrhunski igrači preuzimali reprezentacije. Mladen je igrao u ozbiljnoj fudbalskoj zemlji - Nemačkoj. Veoma dobro poznaje atmosferu i hemiju među igračima. Do Mundijala ne možemo znati šta će biti. Ako prođe grupu, biće super rešenje, a ako ispadne, biće najgori. Takav smo narod. Osim Siniše Mihajlovića i Dragana Stojkovića Piksija, ne verujem da bi drugi kandidati bili pravi. U ovom trenutku nemamo bolje rešenje od Krstajića i verujemo u njega. Svi igrači ga poštuju i cene - rekao je Simović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Zaslužio poverenje: Mladen Krstajić

IGRAČI MU VERUJU

Najvažnije od svega je da su Krstajića prihvatili i da u njega veruju sami reprezentativci. To se posebno videlo posle azijske turneje, na kojoj je zabeležena pobeda protiv Kine (2:0) i remi protiv Južne Koreje (1:1). Igrači su bili zadovoljniji nakon promene sistema u 4-3-3 i činjenice da se ekipi priključio Sergej Milinković-Savić, koji nije dobijao ni minut kod Slavoljuba Muslina.

Svi selektori Srbije (od samostalnosti)

Havijer Klemente 2006-2007. 7-7-2
Miroslav Đukić 2007-2008. 0-2-3
Radomir Antić 2008-2010. 17-3-8
Vladimir Petrović 2010-2011. 5-3-5
Radovan Ćurčić 2011-2012, 2014-2016. 7-1-8
Siniša Mihajlović 2012-2013. 7-4-8
Ljubinko Drulović 2014. 2-1-1
Dik Advokat 2014. 0-2-2
Slavoljub Muslin 2016-2017. 8-5-2
Mladen Krstajić 2017- 1-1-0
* Ime i prezime, trajanje mandata, odnos pobeda, remija i poraza

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading