Partizanov Toti proslavio jubilej: SAŠA ILIĆ ŽELJAN POBEDA I SA 40!

Sport

30.12.2017

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić proslavio je 40. rođendan, a u crno-belom dresu je do sada nastupio 842 puta uz 239 postignutih golova.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ilić ušao u petu deceniju, ali i dalje ga drži ljubav prema Partizanu

Ilić je skoro čitavu karijeru proveo u redovima kluba iz Humske, mada je imao period u inostranstvu, kada je nastupao za Seltu iz Viga, Galatasaraj, Salcburg i Larisu. Tokom svoje dugogodišnje karijere Sale je u voljenom Partizanu osvojio 11 titula prvaka države i pet nacionalnih kupova. Kao kapiten kluba uspeo je da uvede svoj tim u dva navrata u najelitnije evropsko takmičenje, Ligu šampiona. Jedinu titulu koju je osvojio van kluba u kojem je ponikao je trofej prvaka Turske sa Galatasarajem.

Ilić je već davnih dana zauzeo mesto u fudbalskim almanasima FK Partizan, ali i srpskog fudbala. I dalje donosi prevagu na terenu kada uđe u igru, a svi saigrači iz kluba ga hvale kao velikog drugara i ravnopravnog sa svima njima, iako ima duži staž nego što neki imaju godina.

Kapiten crno-belih je najavio početkom ove sezone da će mu ovo biti poslednja igračka godina, mada je ostavio malu rezervu uz reči "nikad se ne zna". "Grobari" su mu spevali nekoliko pesama, a najpoznatija je obrada: "Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan!"

Partizanov Frančesko Toti, kako mu mnogi tepaju s pravom, skoro ceo život je posvetio jednom klubu i nikada nije zažalio što duže vremena nije proveo van granica Srbije. Ilić je jedan od poslednjih mohikanaca onog pravog, istinskog sportskog viteštva u kome se vrednuje uloženi trud na terenu, a ne prepucavanja i spletke van igrališta.

Koliko je Ilić cenjen i među navijačima ostalih klubova govori i činjenica da su ga i navijači Crvene zvede ispratili aplauzom kada je izlazio iz igre prilikom jednog od večitih derbija, a priznanje mu redovno odaju i ljubitelji fudbala širom superligaških terena od Surdulice do Subotice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading