Sezona snova za Salaha, Čelsi "petardirao" Stouk

Autor:

Sport

30.12.2017

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mohamed Salah u Liverpulu igra sezonu iz snova i gotovo sam u napadu vuče tim do pobeda. Tako je uradio i u meču 21. kola na "Enfildu" protiv Lestera, 2:1. Ekipa Čelsija "petardirala" je Stouk

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula
Teško je opisati kako minulih meseci igra Mohamed Salah. Egipćanin igra perfektno ove sezone i to je pokazao i protiv Lestera.

Iako su Lisice vodile već od trećeg minuta kada je tandem Rijad Mahrez i Džejmi Vardi podsetio nakratko na onaj šampionski. Matip je pogrešio u odbrani Liverpula, a Mahrez je primio loptu na boku, a Vardi je prihvatio u sredini i pogodio za 1:0. 

Od tog trenutka Liverpul je potpuno preuzeo kontrolu igre. Već u sedmom minutu Salah po prvi put ulazi u priliku, ali promašuje, što je uradio i u 21. minutu posle izvanrednog driblinga u kaznenom prostoru Lestera. Pravo je čudo kako je pucao pored stative jer se oslobodio čuvara i ostao sam. 

Još jednu izglednu priliku je imao Kutinjo, ali Liverpul do poluvremena nije uspevao da pogodi mrežu "lisica". Praktično odmah na otvaranju drugog dela to je pošlo za nogom Salahu. Egipćanin u 52. minutu prima pas Manea koji ga je uposlio efektno, petom i uspeva da prevari dvojicu čuvara pre nego što je kroz noge savladao Šmajhela prvi put. 

Milner mu je asistirao kod drugog gola u 76. minutu kada se Salah u stilu košarkaša zagradio. Primio je loptu, okrenuo igrača kao centar i izašao sam pred nemoćnog Šmajhela još jednom za preokret i 2:1. 

Liverpul posle ove pobede ima 39 bodova i na četvrtom je mestu, a Lester je osmi sa 27 bodova.

RepublikaFoto: instagram.com/chelseafc
Fudbaleri Čelsija

Čelsi je bio silovit protiv Stouka kog je rutinski pobedio sa 5:0. "Plavci" su već posle pola sata imali 3:0. Prvo je Ridiger dobro skočio u trećem minutu, potom je Drinkvoter u devetom sve ostavio bez daha golčinom sa 25 metara da bi Pedro u 23. minutu pogodio za 3:0. 

Vilijan, koji je asistirao Pedru i igrao odlično upisao se i u strelce jer je u 72. minutu bio siguran sa bele tačke, a koliko je Čelsiju išlo dobro u ovom meču potvrdio je u 88. minutu i Zapakosta kada je primio loptu van kaznenog prostora, spustio je i po zemlji nacentrirao donji ugao gola Batlenda za 5:0. 

Čelsi je posle ove pobede na drugom mestu sa 45 bodova, a Stouk je 14. sa 20.

RepublikaFoto: insagram.com/officialafcb
Fudbaleri Bornmuta

Everton je poražen 2:1 od Bornmuta. Povele su "trešnjice" u 33. minutu, strelac je bio Frejzer. U nastavku je u 54. minutu Gaj izjednačio na 1:1. Ipak, veliku radost domaćim navijačima doneo je Rajan Frejzer svojim drugim golom na meču u 89. minut kada je savladao Pikforda za 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading