VLADAN MILOJEVIĆ IZ POTPUNO DRUGAČIJEG UGLA: UČIM OD OCA TADEJA I PATRIJARHA PAVLA!

Autor:

Sport

01.01.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmeren u izjavama, hladnokrvan dok sa igračima čini čuda koja na crveno-beloj strani topčiderskog brda nisu viđena 25 godina. Dostojanstven u retkim porazima.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević je preporodio Zvezdu

Vrline koje su navedene vodile su ga do nagrade za najboljeg trenera Srbije u godini koja je iza nas. U razgovoru za Srpski telegraf otkrio je da iza svega stoje mudrosti duhovnika poput oca Tadeja ili patrijarha Pavla kojima hrani um i dušu.

Čoveka koji je preporodio Crvenu zvezdu i vratio joj evropski sjaj pitali smo o svemu, najmanje o fudbalu.

Kakvu muziku slušate i šta vas opušta?

- Slušam dens i muziku osamdesetih. Od Tine Tarner, pa nadalje. Oduvek je bilo tako. Nisam bio roker. Slušam Erosa Ramacotija, Eltona Džona, Džordža Majkla. To je lagana muzika, nešto što meni prija.

Da li nešto od toga puštate igračima?

- Pa ne, oni znaju da nemamo isti ukus. Oni više vole narodnu muziku. Ja više volim izvornu nego ovu sad, novokomponovanu.

RepublikaFoto: Starsport
Unapredili srpski fudbal: Slaviša Kokeza i Vladan Milojević

Koju pesmu naručite kad ste u kafani?

- Ne idem u kafanu, po tom pitanju sam autsajder. Volim sve od Silvane Armenulić do nekih starijih, izvornih narodnih pesama. Volim pesme koje imaju jake reči, koje imaju neko značenje.

Stižete li da čitate?

- Da! U poslednje vreme čitam knjige duhovnika oca Tadeja, a knjiga koju trenutno čitam je o patrijarhu Pavlu. Povezano je sa religijom, ali čitam dosta o tome šta su pričali mudraci, da nešto naučim svaki put.

Pretpostavljamo da ste religiozni?

- Volim pravoslavlje. Pokušavam i da upoznam druge religije, ali treba se držati svoje istorije. Imamo dosta mudraca o kojima treba čitati. Mi smo izuzetno tradicionalan narod sa bogatom istorijom, ali malo znamo o našoj istoriji. Po prirodi čoveka je da prihvata nešto sa strane. I uvek je i bolje i lepše i tako dalje, ali to je sve stvar izbora. Ne treba nikome to nametati. Svoj mir nalazim u tome. Volim mir, volim ljubav. Lepo se osećam kad odem u manastir. Samo ako ste duhovno bogati, onda ste bogat čovek.

RepublikaFoto: Starsport
Svetac: Patrijarh Pavle

Imate li neko posebno mesto na koje odete da budete u miru?

- Imam običaje zajedno sa saradnikom Vladom Jankovićem. U Grčkoj gde god da smo igrali, gde god da smo išli, uvek smo bili da obiđemo manastir. Da vidimo nove ljude, upoznamo monahe, da čujemo šta imaju da kažu, da razgovaramo. Lep je to osećaj.

Po čemu pamtite detinjstvo u Aranđelovcu?

- Pamtim po drugarstvu. Rođen sam u Aranđelovcu. Sve poznajete u malom mestu. Za mene je najveći doživljaj to što sam i dalje prijatelj sa tim ljudima iz dečačkih dana. Većina njih nema veze sa fudbalom. To su sve pametni i inteligentni ljudi. Pričamo o potpuno drugim temama. I oni znaju da je ovaj posao dosta stresan jer nosi veliku količinu adrenalina. Zato sam srećan, jer me razumeju i jako su dobri ljudi.

Koliko često boravite tamo?

- Imam kuću u Orašcu, tata mi je živ, mama mi se upokojila, tako da odem tamo da obiđem tatu. Sad obožavam da odem, dok sam bio u Grčkoj, nisam imao toliko vremena.

Imate li omiljeni film?

- Obožavam filmove. Film koji mi je poseban, o kom pričam i igračima, jeste "Gladijator" sa Raselom Krouom. Gledao sam ga pre neki dan. Idem često u bioskop. I pre ću da pogledam dobar film u bioskopu nego kod kuće. Volim da izađem sa suprugom. Često odemo familijarno. Nebitno šta je u pitanju, često gledamo i crtaće - otkriva naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading