Dan kada je Vidić kročio na "Tetar snova"!

Autor:

Sport

05.01.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, pre tačno dvanaest godina ser Aleks Ferguson napravio je jedan od najboljih transfera u istoriji Mančester junajteda.

Nemanja Vidić

Po mnogima najbolji menadžer/trener svih vremena je petog januara 2006. godine, za nešto više od deset miliona evra, iz moskovskog Spartaka kupio Nemanju Vidića.

Legendarni srpski štoper proveo je osam i po godina na "Old Trafordu", i za to vreme izrastao u jednog od najboljih defanzivaca sveta, postavši tek drugi stranac kapiten od postojanja slavnog kluba.

RepublikaFoto: instagram.com/vidic_nemanja_15
Nemaja Vidić

U dresu "crvenih đavola" odigrao je 301 meč, postigao 21 gol, upisao pet asistencija i osvojio 15 trofeja – pet Premijer liga, tri Liga kupa, Ligu šampiona, Klupsko prvenstvo sveta i pet Komjuniti Šildova, zbog čega mu "Teatar snova" i danas peva dobro poznato pesmu. 

Momak iz Užica 57 puta igrao je za našu reprezentaciju, dva puta je proglašavan sportistom godine u Srbiji, dok je četiri puta bio član najboljeg tima Premijer lige, a po dva puta i igrač sezone u izboru kolega, odnosno Svetske fudbalske federacije (FIFA). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading