Spartak prijavio Vojvodinu policiji zbog prevare!

Autor:

Sport

05.01.2018

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je moguće u srpskom fudbalu, pa i da jedan klub prijavi drugi zbog - prevare! Tako je Spartak prijavio Vojvodinu zbog, navodne, krađe kod transfera.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Vojvodine

Subotičani smatraju da su oštećeni na ime transfera njihovog bivšeg igrača Vladimira Kovačevića u Kortrijk, pa su Novosađane prijavili Odeljenju za privredni kriminal policijske uprave grada Novog Sada, piše "Žurnal".

U prijavi koju je potpisao prvi čovek Spartaka Dragan Đorđević, navodi se da je klub sa severa Bačke oštećen za iznos od 88.000 evra, koliko Subotičani tvrde da im pripada na ime dogovorenih procenata za Kovačevića, koji je iz Spartaka svojevremeno prešao na "Karađorđe".

Transfer Kovačevića realizovan je u vreme stare uprave FK Vojvodina na čelu sa Draganom Mijićem, ali kako je tada klupski račun bio u blokadi, transfer novca je obavljen preko firme "FK Vojvodina DOO" čiji je direktor Svetko Gašić, tvrde Subotičani. 

RepublikaFoto: fkbacka.com
Fudbaleri Spartaka - pokrivalica

Pretposlednjeg dana januara prethodne godine, kako stoji u prijavi, od Vojvodine je zatražena je kopija ugovora o transferu igrača u belgijski klub, ali je, kako kažu, do danas nisu dobili.

Vojvodini se stavlja na teret da je transfer Kovačevića izvršila, mimo zakona, preko druge firme zbog čega bi mogla da trpi ozbiljne sankcije. To je urađeno planski, kako bi se izbeglo plaćanje poveriocima, među kojima je i FK Spartak.

- Prema našim procenama, ukoliko je došlo do izvršenja ovog krivičnog dela, naneta je šteta Spartaku u iznosu od 88.000 evra - poručili su iz Subotice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading