Tijago Alkantara otkrio kada se vraća u Barselonu

Autor:

Sport

06.01.2018

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nije moguće predvideti da li će povređeni vezista Bajerna Tijago Alkantara ponovo obući dres Barselone, ali španski mediji izveštavaju o razgovorima koji su vođeni između njegovog oca i čelnika katalonskog kluba.

RepublikaFoto: instagram.com/thiago6
Tijago Alkantara

Tijago je posle delimičnog kidanja mišića na utakmici protiv Anderlehta otišao na prinudnu pauzu na neodređeno vreme.

- Nemoguće je odrediti kada će se Tijago vratiti - kazao je u sredu sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić koji se sa Bavarcima nalazi na pripremama u Kataru.

Dok je Alkantara u Minhenu na rehabilitaciji, u Španiji se spekuliše o njegovoj budućnosti.

List "Mundo Deportivo" navodi da je Tijagov otac Macinjo, koji je svetski prvak iz 1994. godine, na jednom sastanku sa čelnicima Barselone razgovarao o eventualnom povratku svog starijeg sina Kataloncima.

Tijago je "ponikao" u Barsinoj čuvenoj školi "La Masia", a dres tog kluba nosio je ukupno devet godina. On je od 2009. do 2013. godine igrao za prvi tim, pre nego što je uz obeštećenje od 25 miliona evra prešao u Minhen.

Susret između Macinja i Katalonaca desio se prvenstveno zbog razgovora o Tijagovom mlađem bratu Rafinji, koji se posle osmomesečne pauze izazvane povredom bori za svoje mesto u prvom timu Barselone. Španski list ističe da je u toku razgovora bilo govora i o Tijagu.

Činjenica je da Barsa već godinama priželjkuje povratak "svog" igrača, kojeg na prvom mestu nije ni želela da pusti da ode, a Tijago je nedavno u razgovoru sa španskim novinarom Frančeskom Garigom prvi put posle odlaska govorio o svojoj "prvoj ljubavi".

RepublikaFoto: instagram.com/thiago6
Tijago Alkantara

- Barselona će uvek biti moja domovina. Ne samo zbog toga što volim taj klub, već i zato što volim taj grad. Veoma sam srećan u Bajernu, ali u fudbalu se stvari brzo menjaju i sve je moguće - istakao je tada Tijago.

On je objasnio i zašto se odlučio da sa aktuelnim nemačkim šampionom produži ugovor do 2021. godine.

- Moja porodica i ja se odlično osećamo u Minhenu, sve je kako treba da bude. Ostaću ovde dok sa Bajernom ne osvojim Ligu šampiona - zaključio je španski reprezentativac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading