Zamenio kraljevski tron fudbalskim terenom: Princ igra za Lester, neće da živi u zlatu!

Autor:

Sport

11.01.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zidovima freske, ornamenti, arabeske, mesingane kvake i pozlaćene česme. Sve je istinito u pesmi Beogradskog sindikata, ali se mladi princ od Bruneja Faik Bolkijah (19) odrekao mogućnosti da upravlja bogatstvom od čak 20 milijardi evra da bi trčao za loptom u Engleskoj.

RepublikaFoto: Republika
Mladi princ više voli fudbal od kraljevskih znamenja

Rođeni bratanac sultana Hasanala Bolkijaha, koji je na vlasti tačno pola decenije, trenutno je fudbaler drugog tima Lestera i čeka debi u Premijer ligi.

Da ima talenta, otkriveno je kada je imao 11 godina, što ga je na četiri sezone odvelo u Sautempton. Usledila je seoba u Arsenal, pa u Čelsi, da bi se konačno skrasio među "lisicama", sa kojima je 2016. potpisao trogodišnji ugovor.

Fudbaleru je sultan od Bruneja rođeni stric, kojeg bi mogao da nasledi sa sve 20 milijardi evra

Međutim, pitanje je da li će se tu zadržati ili će se preseliti u Čempionšip jer je Vulverhempton ozbiljno zagrizao za njega.

RepublikaFoto: Republika

Faikova skromnost dolazi do još većeg izražaja ukoliko se zna životni put momka koji može da nasledi tron u domovini. Rođen je u Los Anđelesu, da bi se školovao u Engleskoj, gde su ga i primetili skauti premijerligaša. Odrekao se i mogućnosti da brani boje SAD, već je obukao dres Bruneja i za reprezentaciju domovine odigrao pet utakmica i postigao jedan gol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading