A sad nek nam je Bog u pomoći!

Sport

18.01.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koferi su bili spakovani, a srpski rukometaši spremni da se vrate kući posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. A onda, scenario u koji je malo ko verovao... Šveđani su šokirali Hrvate (35:31) i "orlovima", koji su pobedili SAMO Island (29:26), trasirali put u drugu fazu takmičenja. Zbunjena četa selektora Jovice Cvetkovića danas startuje protiv Norveške (18.15, RTS2), a navijači su skeptični i plaše se debakla zbog jačine rivala.

RepublikaFoto: ehfeuro.com
Zarko Šešum

U našem taboru nema straha, nema predaje i svi do jednog sanjaju da se ponovi "danski scenario" i 2012. godina, kada su Skandinavci bez ijednog boda, baš kao i mi, prošli u drugu fazu na EP u Beogradu, zatim i postali vladari Starog kontinenta.

- Ja sam zaista verovao da će Šveđani pobediti Hrvate, jer i kada gube 10 razlike i kada vode isto toliko hladni su, mirni i bore se. Shvatite da je sve moguće! Ambicija Srbije bio je plasman u drugu fazu, a sada se nadamo i polufinalu koliko god nerealno zvučalo - počinje priču za Srpski telegraf Riječanin Stefan Vujić, jedan od heroja u pobedi nad Islandom.

"Orlovi" su se uoči puta u Zagreb družili sa Šveđanima i zahvaljivali im

Norveška i Francuska, dve velesile, čekaju izabranike Jovice Cvetkovića u drugoj fazi, kao i Belorusija.

- Svakog možemo namučiti, davaćemo maksimum i pobede su realne. Idemo na pobedu u sve tri utakmice. Ubrzali smo igru, sve je došlo na svoje - kaže Vujić.

Zagreb je za našeg reprezentativca dobro poznat grad, jer je tamo proveo tri godine.

PODRŠKA S TRIBINA

- Nemam šta loše o Zagrebu i Zagrepčanima reći. Očekujem lepu atmosferu, pa nama su i u Splitu rekli momci: "Mi smo navijali za vas". Nadam se da će biti i srpskih navijača u prestonici - zaključuje Vujić.

Dok su se spremali za put u Zagreb, srpski rukometaši su se družili sa Šveđanima i zahvaljivali im za pobedu. Petar Nenadić bio je raspoložen iako kaže da ne blista, a desna krila Bogdan Radivojević i Darko Đukić uglas su poručivali: "Nismo konkurencija, mi smo prijatelji". Golman Vladimir Cupara za kraj, kao ljubitelj istorije, uz optimizam je citirao rečenicu sa Solunskog fronta: "Bežite živi, evo ih mrtvi"!

Čupara: Bežite živi, evo ih mrtvi!

SKANDAL U ZAGREBU - "Bed blu bojsi" noževima na Crnogorce!

Srpski rukometaši imali su u Splitu boravak za pamćenje bez incidenata, ali je zato Crnogorce napala navijačka grupa "Bed blu bojsi" u Zagrebu!

Posle utakmice u ponedeljak između Makedonije i Crne Gore na EP u Zagrebu (29:28), kako se pretpostavlja, grupu navijača poraženog tima napale su pristalice Dinama koje su uz pretnje palicama i noževima otele od Crnogoraca jednu zastavu i lične stvari.

- Iz dva pravca krenule su grupe, totalno maskirane, nekih 30-40 osoba, sa noževima, teleskopima i palicama. Kako je devojka koja je bila sa nama nosila torbu, krenuli su prvo ka njoj, misleći da je u torbi neka od zastava. Devojci je nožem zaprećeno da otvori torbu, a jednom od nas ukrali su ranac. Nijedan član nije teže povređen. Slučaj je prijavljen policiji, Rukometnom savezu i ambasadi Crne Gore u Zagrebu - rekao je navijač Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading