Oglasile se i "Delije" povodom prekrečenih grobarskih murala: OKRENITE SE OKO SEBE, NISMO MI KRIVI

Sport

21.01.2018

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura podignuta je nakon što su u noći između petka i subote prekrečeni murali na ulicama Beograda gde su prikazani poznati navijači Partizana. Ovo su svi okarakterisali kao napad na umetnost i veliku štetu za kulturu, pošto su ovi murali bili nešto što je nadilazilo navijačke podele.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdaši poručili "Grobarima" da krivce traže na drugom mestu

Tim povodom oglasili su se i prvi osumnjičeni, navijači Crvene zvezde, koji su na društvenim mrežama negirali da su oni oskrnavili murale na kojima su bili prikazani Duško Radović, Zoran Radmilović, Haris Brkić, Bora Todorović...

Iako ovo jeste bilo delo navijača Partizana iz redova grupe "Grobarski Trash Romantizam", činjenica je da ovi murali nisu ružili izgled grada, već naprotiv, sa njima su ulice Beograda dobile jedan poseban pečat i šmek, koji se sviđao svima, bez obzira na navijačko opredeljenje.

Zbog svega je i navijačka grupa "Delije Sever" rešila da se oglasi saopštenjem i opovrgne sve sumnje u to da su oni u organizovanoj akciji prekrečili desetak murala po gradu crnom, masnom farbom. Oni su poručili "Grobarima" da se krivac krije u njihovim redovima...

- Navijači Crvene zvezde nemaju nikakve veze sa uništavanjem grafita/murala navijača Partizana. Možda bi navijači komšijskog kluba trebali da se okrenu oko sebe i da vide neke stvari, a ne da im za sve na svetu Cigani budu krivi - piše u tviter poruci na profilu Delije Sever.

Aluzija na podele među pristalicama crno-belih jasna je u ovoj poruci, a upravo su ove podele postale sve izraženije nakon sukoba na poslednjem, 156. večitom derbiju u fudbalu. Međutim, sve trzavice među "Grobarima", ali i ostalim navijačkim grupama treba ovom prilikom ostaviti po strani, jer pravi krivci očigledno nisu svesni da navijačka prepucavanja nisu ključna, već izgled glavnog grada, ali i pošta koja je odata ličnostima koje su Beograd i Srbiju uvek i svuda reprezentovali na najbolji mogući način.

Da je Tesla bio živ u vremenima Partizana i Crvene zvezde, da li bi bilo najbitnije koji klub je podržavao, ili to što je celom svetu podario naizmenični prenos električne energije?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading