Žreb za Ligu nacija - S kim može Srbija, kad i gde se igraju utakmice

Autor:

Sport

24.01.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb za novoformirano takmičenje UEFA - Liga nacija biće održano u podne u švajcarskoj Lozani, a u šeširu će se naći zajedno sa Grčkom, Albanijom i Norveškom.

RepublikaFoto: Starsport
Srbiju od septembra očekuje novo takmičenje

Naši potencijalni rivali biće Mađarska, Rumunija, Škotska i Slovenija iz prvog šešira, Crna Gora, Izrael, Bugarska i Finska iz trećeg, odnosno Kipar, Estonija i Litvanija iz četvrtog šešira.

Reprezentacija će biti podeljene u jednu grupu od tri i tri grupe sa po četiri tima - pobednici grupa izboriće plasman u B ligu, dok će poslednjeplasirani iz svake grupe ispasti u D ligu nacija. 

Na današnjoj ceremoniji žreba Srbiju će predstavljati selektor Mladen Krstajić, kome će to biti prvo pojavljivanje na ovakvim smotrama kao predvodnika nacionalne selekcije.

A LIGA - prvi šešir: Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija; drugi šešir: Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija; treći šešir: Poljska, Island, Hrvatska, Holandija.

B LIGA - prvi šešir: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka; drugi šešir: Švedska, Ukrajina, Irska, BiH; treći šešir: Severna Irska, Danska, Češka, Turska.

D LIGA - prvi šešir: Azerbejdžan, BJR Makedonija, Belorusija, Gruzija; drugi šešir: Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg; treći šešir: Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta; četvrti šešir: Andora, San Marino, Gibraltar i kosovska selekcija.

Termini utakmica Lige navija:

6-8. septembar
9-11. septembar
11-13. oktobar
14-16. oktobar
15-17. novembar
18-20. novembar

Završni turnir na kome šansu da igraju imaju samo selekcije iz A lige biće održan od 5. do 9. juna 2019, a baraž za Evropsko prvestvo u okviru Lige nacije od 26. do 31. marta 2020. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading