ČEKANJE SE ISPLATILO: Bekam dobio dozvolu za FK Majami

Autor:

Sport

29.01.2018

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon četiri godine čekanja, Dejvid Bekam dobio je dozvolu za pokretanje svog fudbalskog kluba. Tačnije, dobio je franšizu u MLS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvid Bekam

U Saout Florida sitiju, Dejvid Bekam je zvanično objavio da je četvorogodišnjem čekanju došao kraj i da je u Majamiju dobio dozvolu za pokretanje franšize u MLS.

Najveći problemi sa kojima se nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i Reala suočavao bili su vezani za pronalaženje odgovarajućeg terena, ali sada je i to rešeno i Bekamov klub igraće na stadionu koji prima 25.000 gledalaca.

- Bio je ovo dug proces. Bilo je i problema, ali na kraju mogu da kažem da je to što je sve trajalo ovako dugo donelo i dosta toga pozitivnog. Od samog početka sam imao veliko poverenje u ovaj projekat. Znao sam da će Majami biti na visini zadatka i da će sve na kraju biti specijalno - rekao je Bekam.

Prema pisanju američkih medija, Bekama će prava na franšizu koštati oko 25 miliona dolara što je mnogo ispod očekivane cene. Vlasnici FK Los Anđelesa su prošle godine u martu platili za franšizu 100 miliona dolara.

Fudbalska franšiza Majamija biće "pridodata" košarkaškom klubu Majami Hitu, NFL timu Majami Dolfins i bejzbol ekipi Majami Marlins.

Majami će se već naredne sezone takmičiti u MLS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading