Iliev: Zdjelar bolji od Evertona, Tavamba da ćuti i da igra!

Autor:

Sport

31.01.2018

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimski prelazni rok u Evropi završava se u ponoć, a bilans Partizana su četiri pojačanja i prodati Everton. Za sportskog direktora Ivicu Ilieva to je dobar učinak. On ne krije da je bio plan da ode Leandre Tavamba (još uvek može u Kinu do kraja febraura) i da na njegovo mesto dovedu novog špica. Na izlaznim vratima je bio i Marko Janković, ali do ovog trenutka nije spakovao kofere iako je bila konkretna ponuda (nezvanično francuski Amijen).

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Iliev
Foto: Srpski telegraf

ŠPIC NA ČEKANJU

- Za mene je prelazni rok završen. Većinu planova smo sproveli u delo. Nismo sve jer nismo prodavali. A budžet ne dozvoljava nagomilavanje igrača. Nas kao i navijače je interesovao novi napadač. Ja sam našao čak četvoricu. Onda je jedan otpao jer je ove sezone već nastupao za dva kluba, ali postoje šanse da ga dovedemo na leto  jer izuzetno želi u Partizan. Drugi je iz Evrope otišao u Kinu, a trećeg nisam uspeo da ubedim jer smo razgovarali samo preko posrednika. Ostao je taj četvrti. Čekao je prodaju Tavambe, pa kako se to nije desilo možda smo ga čak doveli u neprijatnu situaciju – naveo je Iliev.

RepublikaFoto: ST/R.BIBIĆ
Saša Zdjelar i Ivica Iliev

ZDJELAR BOLJI OD EVERTONA

Osim Tavambe i Jankovića, Evertonu je sa ispisnicom mogao da se pridruži i Marko Jevtović, ali konkretnih izdašnih ponuda nije bilo. Njemu će u defanzivi na sredini terena ogromna konkurencija biti Saša Zdjelar za kojeg Iliev ima samo reči hvale.

- Everton je otišao jer mu je isticao ugovor i nije hteo da potpiše nov, a mi smo morali da zaradimo. Pritom nije mogao da igra prvi meč protiv Plzena. A znali smo da možemo da dovedemo Sašu Zdjelara. On će nam dati taj plus na sredini koji nam je falio. Čak i više od Brazilca – konstatuje sportski direktor.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

NE MOŽE SE SVIMA UDOVOLJITI

Prema njegovim rečima, postojeći napadači postigli su čak 17 golova ove sezone na evro sceni. Za Ognjena Ožegovića kaže da je za četiri meseca potvrdio da je budućnost kluba. Đorđe Jovanović ima samo 19 godina, ali su i tu mišljenja podeljena.

- Moramo i našoj deci da damo šansu, pa onda da vidimo da li su dobri ili ne. Kako god okrenemo, narodu ne možemo udovoljiti. Kad dovedeš stranca zašto si doveo, kad ne dovedeš zašto nisi. Kad ne igraju naša deca zašto ne igraju, a kad igraju zašto igraš sa decom – iskren je prvi operativac kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Leandre Tavamba

TAVAMBA DA ĆUTI I IGRA

Sada kada je ostao, Kamerunac će još više morati da se povinuje zahtevima kluba. Sportskom direktoru je posebno zasmetalo to što je Tavamba govorio da vredi manje nego što ga klub ceni u nameri da lakše ode za manji iznos.

- Tavambi, koji je nosio ekipu na leđima, sam stavio do znanja da ne priča o svojoj ceni. Nisu fudbaleri tu da odrede koliko vrede, niti to treba da ih interesuje. Druže, ti si igrač i vodi računa o sebi, a klub može da traži koliko hoće. Da li ćemo dobiti šta tražimo pitanje je tržišta, a konkretnih zadovoljavajućih ponuda nije bilo. Imamo još kinesko tržište  otvoreno do kraja februara - oštar je sportski direktor "parnog valjka".

EVROPKA DILEMA

Kada su u pitanju pojačanja, Partizan je doveo četvoricu, a samo trojicu novajlija može da licencira za Ligu Evrope i to do sutra. Nije upitan samo Zdjelar koji je navikao da igra na vrhunskom nivou, što je potvrdio i na prvom treningu.

- Đorđe Ivanović je ofanzivni vezni koji može da igra i drugog špica. Jurij Vakulko je veliko iznenađenje. Tu je i Slobodan Urošević. Međutim, sva trojica su dovedena uz svest da treba da se adaptiraju. Oni na ovaj način rada nisu navikli, moramo imati strpljenja sa njima – objasnio je Iliev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading