(VIDEO) PA TI POSLE ŠUTIRAJ IGRAČE: Tri meseca suspenzije za francuskog sudiju

Autor:

Sport

02.02.2018

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Disciplinska komisija francuske Lige 1 suspendovala je sudiju Tonija Šaprona na šest meseci zbog pokušaja udaranja igrača na utakmici PSŽ - Nant, ali mu je istu kaznu odmah i prepolovila.

RepublikaFoto: youtube.com/ D. C.
Trenutak incidenta

Šapron se u decembru na utakmici francuske Lige 1  sudario sa fudbalerom Nanta Dijegom Karlosom, posle čega je istog igrača pokušao da udari nogom. Iako je igrač Nanta nenamerno zakačio sudiju, arbitar Šapron  mu je dodelio drugi žuti karton što je automatski značilo isključenje sa meča. 

Šapron je posle utakmice suspendovan, dok je Dijegu Karlosu crveni karton poništen upravo na zahtev sudije, koji je celu situaciju opisao kao "nespretnu" i "neprimerenu".  

- U momentu sudara osetio sam oštar bol u predelu gde sam nedavno pre toga imao povredu. Moja nesrećna reakcija je bila da sam ispružio nogu ka igraču - rekao je sudija "osvetnik", koji se na saslušanju pokajao za svoje delo. 

45-godišnji sudija Šapron deli pravdu na francuskim fudbalskim terenima još od 2004. godine, bio je arbitar na više od 400 mečeva, a kako je najavio još pre incidenta sa Dijegom Karlosom, ovo je njegova poslednja sezona sa pištaljkom u rukama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading