NI "D" OD DERBIJA! Stepi bez dlake na jeziku o pobedi Zvezde nad Partizanom!

Autor:

Sport

05.03.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači položili ispit, igrači - ne.

NI "D" OD DERBIJA! Stepi bez dlake na jeziku o pobedi Zvezde nad Partizanom!

Foto: Starsport

Okončan je još jedan večiti derbi, u kojem je Crvena zvezda u 24. kolu, s minimalnih 1:0 (1:0), u petak savladala najljućeg rivala Partizan. Domaći sastav je na svom stadionu opravdao ulogu favorita i uvećao bodovni saldo na tabeli Superlige Srbije na ogromnih plus 16, ali će sećanje na 169. okršaj najljućih rivala ubrzo izbledeti zbog mnogobrojnih opstrukcija igre od fudbalera i navijača, nefikasnosti, sudija...

Republika

Foto: Starsport

Okršaj Rikarda i Erakovića

Za oko 105 minuta fudbala oko 35.000 duša na Marakani videlo je samo jedan gol. I to posle greške Partizanovog kapitena Uroševića, koja je beku Zvezde i jedinom strelcu Vigu (peti minut) donela epitet heroja. Krvave glave, kojima u pomoć pristižu saniteti, žuti i crveni kartoni, fizički i verbalni obračuni... Premalo za spektakl koji se danima pompezno najavljivao i slovi za najveću svetkovinu srpskog fudbala, mišljenja je proslavljeni srpski fudbaler i trener Dragoslav Stepanović.

- Neverovatno mi je da se svaka odluka sudije komentariše. Kapiten Partizana je baš navaljivao, bio odlučan, koliko je samo vikao, stekao sam utisak da hoće da obuče njegov dres i zameni ga. Ali od derbija i igre ništa. Obična nula. Ti igrači zaboravljaju da navijači dolaze zbog igre, driblinga, golova. Ništa fudbalsko nismo mogli da vidimo. Da, dueli se traže, ali bili su previše oštri - kaže za naš portal popularni Stepi i nastavlja u istom tonu:

- Mislim da niko sa stadiona nije otišao impesioniran, eventualno jesu zvezdaši, čiji su miljenici upisali pobedu i pobegli rivali na plus 16. Ovaj derbi je samo repriza onih što smo ranije gledali. Mnogo startova i ničeg što fudbal čini najvažnijom sporednom stvari na svetu. Gol je pao slučajno, nije bilo mnogo šansi.

Ipak, za razliku od prethodnih slučajeva, navijači su bili na visini zadatka.

- Hajde da kažemo da su navijači zaslužili prolaznu ocenu, pošto je prethodnih godina tuča bila zagarontovana. Srećom, sada je sve prošlo u najboljem redu. Utakmica je bila takva da po onoj hladnoći nikako nisu mogli da se zagreju. Sigurno im je hladno i oko srca bilo. Većina je sigurno mislila u sebi: "Ma šta ću na derbiju, tamo se godinama ništa ne dešava jer je na terenu sve apsolutno isto" - zaključio je Dragoslav Stepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading