SAZNAJEMO: Partizan maznuo milione Zvezdi ispred nosa

Autor:

Sport

08.02.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizanov ukrajinski biser Juri Vakulko (20) mogao je lako da završi u Crvenoj zvezdi, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
Mogao da završi na Marakani: Fudbaler crno-belih

Pre nego što je potpisao ugovor sa šampionom Srbije, Vakulko je najpre ponuđen crveno-belima, koji nisu želeli da ga angažuju.

NISU ODUŠEVLJENI

Tek onda uspostavljeni su kontakti sa klubom iz Humske, koji je odmah reagovao i doveo kapitena mlade reprezentacije Ukrajine u svoje redove. Mediji u Kijevu već spekulišu da bi ljubimac Andreja Ševčenka uskoro mogao da debituje i za A nacionalni tim i da će mu odmah posle toga cena skočiti na oko pet miliona evra. Računica je prosta: ukoliko se to desi, Zvezda će napraviti još jedan veliki promašaj!

- Legenda ukrajinskog fudbala i selektor te zemlje Andrej Ševčenko oduševljen je Vakulkom. Uskoro će mu dati priliku da debituje za ukrajinsku reprezentaciju, a kada se to desi, njemu će skočiti cena. Mogao bi da vredi i do pet miliona evra, a došao je u Srbiju samo za siću - potvrdio je i sagovornik Srpskog telegrafa.

Svega toga, međutim, ne bi bilo da su generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela prihvatili savet jednog bivšeg asa tima iz Ljutice Bogdana.

- Kada je bilo poznato da će Vakulko napustiti Dnjepar, i to kao kapiten mlade selekcije Ukrajine, jedan bivši as Zvezde odmah je iskoristio kontakte sa njegovim menadžerima i preporučio igrača crveno-belima. Međutim, ta ideja nije dobro prihvaćena na Marakani. Terzić i Mrkela nisu bili oduševljeni, oklevali su i propustili priliku da ga dovedu - priča dobro obavešteni izvor iz Ljutice Bogdana.

RepublikaFoto: Starsport
Ispustili zlatnu koku: Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić

Ironija je da se crveno-beli sada nalaze u velikim problemima jer su odlaskom Gelora Kange u prašku Spartu ostali bez klasičnog plejmejkera, a to je uloga koja bi savršeno legla Ukrajincu, koji može da igra gotovo na svim pozicijama u veznom redu.

RepublikaFoto: Starsport

SAMO KOMPENZACIJA

Ono što nisu rezonovali u Zvezdi jesu u Partizanu, pa su mladog vezistu angažovali plativši samo trening kompenzaciju Dnjepru u iznosu od 180.000 evra.

- Juri je svestan da će u Partizanu moći mnogo da napreduje, zato je odlučio da dođe. Koštaće nas samo trening kompenzaciju, oko 180.000 evra, a on je sto odsto igra Partizana - rekao je po dovođenju Vakulka generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading