PIKSI IZ MELBURNA ZA SRPSKI TELEGRAF: SRBIJA PROLAZI GRUPU U RUSIJI!

Autor: Stefan Popović

Sport

10.02.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbijo, ne brini, "orlovi" prolaze grupu na Mundijalu u Rusiji, poručuje iz dalekog Melburna ekskluzivno za Srpski telegraf legenda našeg fudbala Dragan Stojković Piksi.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nasmejani u Australiji: Naš reporter sa Piksijem

Trener Gvangžua R&F nalazi se u Australiji na završnim pripremama pred početak šampionata u Kini, koji je i ove sezone zahvaljujući ogromnim ulaganjima privukao veliki broj zvezda iz Evrope.

PRATI SRBE

Između dva kontrolna meča s ekipom Južnog Melburna sa Piksijem je razgovarao naš reporter iz Australije Stefan Popović. Nezaobilazna tema bilo je učešće našeg nacionalnog tima na najvećoj smotri fudbala posle osam godina pauze.

- Veliku stvar smo napravili time što smo uopšte otišli na Mundijal. Dugi niz godina smo to čekali. Evo sad smo uspeli u tome. Očekujemo sve najbolje. Grupa u kojoj smo nije laka, ali ni previše teška. Nema lakih protivnika danas, naravno. Ipak, verujem da možemo u drugi krug - rekao je Stojković za Srpski telegraf.

Kada je reč o njegovom klubu, već drugu godinu zaredom Piksi pripreme provodi u Australiji. Prošle godine bile su talične jer je u konkurenciji znatno većih i daleko bogatijih klubova zauzeo visoko peto mesto.

- U fazi smo priprema, spremamo se za početak prvenstva. Primaran cilj nam ni ove sezone nisu rezultati. Važno mi je da ekipa odradi sve što sam zamislio u tehničkom, taktičkom, ali i na fizičkom planu - kazao je Piksi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

JAPANSKA TEHNIKA

Govoreći o kvalitetu fudbala na teritoriji Azije (u tamošnjim kvalifikacijama učestvuje i Australija) legenda Crvene zvezde izdvojila je Japan.

- Govorim s obzirom na to da sam proveo tamo dugi niz godina kao igrač i kao trener. Japan je u najvećoj prednosti jer su mnogo ranije krenuli sa profesionalnim fudbalom. Džej liga je osnovana 1993. godine i oni su posvećeni tehnici, u prednosti su u odnosu na ostale. Što se Australije tiče, napredak je vidan. Reprezentacija je na Mundijalu, infrastruktura u A ligi je ozbiljna - zaključio je Piksi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading