(VIDEO) Kejn opet presudio Arsenalu, topovi bez municije u gradskom derbiju!

Sport

10.02.2018

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema slavili su u premijernom meču 27. kola Premijer lige protiv gradskog rivala Arsenala 1:0, a jedini pogodak na meču delo je nezaustavljivog Harija Kejna.

RepublikaFoto: twitter.com/Premier League
Kejn ponovo pogodio protiv Arsenala

Derbi severnog dela Londona nije obilovao kvalitetom i uzbuđenjima, kao što je često znao da bude slučaj prethodnih godina. Može se čak reći da je ovo bio jedan od najnezanimljivijih duela Totenhema i Arsenala u poslednje vreme, a tri boda su na kraju zasluženo otišla na konto izabranika Maurisija Poketina.

Prvi deo igre na prepunom "Vembliju" (83.222 navijača) nije doneo ništa zanimljivo, osim jedne prilike Kejna, kada je špic "Pevaca" iz izgledne pozicije na ivici ofsajda glavom poslao loptu preko prečke gola Petera Čeha.

I zaista nismo preterali kad kažemo da ništa nije bilo vredno pomena osim toga u prvih 45 minuta igre. Međutim iz uspavanke u prvom delu igrači Totenhema su se prvi razbudili u nastavku, pa su tako već u 49. minutu obradovali svoje navijače.

Ben Dejvis je uputio centaršut sa leve strane gde je Kejn sjajno skočio između trojice čuvara i u velemajstorskom maniru pogodio suprotni ugao Arsenalovog gola. Ovo je bio čak sedmi pogodak Harija Kejna u derbijima sa Arsenalom, čime je već stekao status božanstva među fanovima Totenhema.

U nastavku susreta Totenhem je imao više zrelijih prilika da duplira prednost pre svega preko Argentinca Erika Lamele, nego Arsenal da dođe do poravnanja. Ipak, pred sam kraj su izabranici Arsena Vengera imali više loptu u svom posedu, ali nisu uspevali da taj posed pretoče u nešto konkretno, osim u samoj nadoknadi vremena. Tada je Lakazet imao dve izgledne šanse da obezbedi svom timu makar jedan bod, ali je rezultat ostao nepromenjen.

"Pevci" su ovom pobedom za kratko preuzeli treću poziciju u Premijer ligi ispred Čelsija i Liverpula, koji tek treba da igraju svoje mečeve u 27. kolu Premijer lige, dok Arsenal polako, ali sigurno može da se oprašta od borbe za plasman u Ligu šampiona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading