Trener Plzenja održao konferenciju, UPOREDIO PARTIZAN SA NAPOLIJEM I POŽELEO PUNE TRIBINE!

Autor:

Sport

14.02.2018

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Viktorije iz Plzenja izjavio je na konferenciji za štampu pred meč protiv Partizana da izrazitog favorita u ovom duelu nema, ali da njegov tim oseća pozitivan naboj nakon zimske pauze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vrba: Šanse su 50-50

- Trenutne šanse su 50:50, a posle sutrašnje utakmice ćemo znati malo više - rekao je Vrba uz osmeh.

Vrba je rekao da ga Partizan podseća na Napoli od pre 5 godina, kada je njegov tim u sudaru sa Napolitancima slavio i od tada počeo značajan uspon u evropskim takmičenjima. On je dodao da je ovaj meč težak i za jedne i za druge, pošto je prvi nakon dugačke zimske pauze.

- Ova utakmica je vrlo važna i za jedne i za druge. Mnogo je bolje kada imate nekoliko utakmica, kada su igrači razigrani i uigrani, ali situacija je ista i kod njih i kod nas, tako da su šanse izjednačene. Moramo i jedni i drugi da se spremimo za to. Što se tiče očekivanja, nemam ih, samo se nadam. Ali, naravno da postoji naboj posle dugačke pauze, ali to je dobro jer svi čekaju da izađu na taj teren i igraju - rekao je slavni češki trener.

Jedna od glavnih tema bila je i atmosfera na stadionu Partizana.

- Ja, isto kao i igrači, više volim kad se igra pred punim stadionom, kad je atmosfera prisutna, nego kad se igra pred nekoliko stotina ljudi. Svesni smo jačine i kvaliteta Partizana i svesni smo da nas čeka jak protivnik, kao i u Napulju pre pet godina - rekao je Vrba.

Češki trener nije rekao da je posebno pripremao svoje fudbalere za atmosferu u Humskoj, ali da je svestan da domaćin može da odigra i preko svojih mogućnosti uz pesmu "Grobara".

- Potpuno smo svesni toga i svesni smo da postoji trenutak kada Partizan može preuzeti dominaciju. Svesni smo njega i spremni na to. Mislim da su naši igrači potpuno navikli, mnogo puta su igrali u takvoj atmosferi i spremni su na nju - rekao je Vrba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kapiten Roman Hubnjik ne vidi problem u tome što Viktorija do sutra neće "osetiti" glavni teren. Za njega je isto atmosfera jedna od centralnih tema.

- Znam kako je ovde, kod nas je, naravno, isto takva atmosfera. Ja sam spreman na to, potpuno sam upoznat, jer najviše volim kad je stadion pun. Volim kad je burna atmosfera. Recept nemamo da izađemo na kraj sa takvim pritiskom. Moramo dati sve od sebe na tom terenu, jedino kad je bučno ne možemo da se dovikujemo, nego moramo znacima i očima da komuniciramo - rekao je Hubnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading