(VIDEO) Real slavio u "sudaru svetova", Liverpul rešio sve dileme u Portu!

Autor:

Sport

14.02.2018

21:41 >> 21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Reala se izdigli iz neugodne situacije i preokretom protiv PSŽ-a stigli do pobede u prvom susretu od 3:1, dok je Porto deklasirao Porto u prvoj utakmici sa 5:0 uz "het-trik" Sadia Manea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldo slavi jedan od golova protiv PSŽ-a

Derbi meč osmine finala Lige šampiona između Real Madrida i PSŽ-a rešio je neverovatni Portugalac Kristijano Ronaldo! Prednost Reala posle prvog susreta od 3:1 ne znači siguran prolaz pred duel u Parizu, ali imajući u vidu da je PSŽ ove večeri na „Santjago Bernabeu“ prvi stigao do prednosti onda se može reći da Zinedin Zidan i njegovi izabranici mogu slavodobitno da dignu ruke u zrak.

Susret između španskog i francuskog šampiona opravdao je epitet „sudara svetova“, kako su ovaj meč prozvali pred sam susret. Borba spuštenih gardova, uz mnoštvo prilika na obe strane i visok tempo na obe strane obeležili su ovaj meč.

Već od samog početka ekipe su se smenjivale u napadima, oba golmana su imala pune ruke posla, ali je Rabio posle pola sata igre utišao 80.000 domaćih fanova i doveo „Svece“ do velikog vođstva.

Uspeli su Madriđani da se vrate do odlaska na odmor, pošto je Ronaldo sigurnim udarcem iskoristio jedanaesterac i izjednačio na 1:1 pred sam odlazak na odmor.

U drugom poluvremenu se činilo da će PSŽ možda opet stići do nove prednosti, imali su konkretnije akcije od Reala, ali nisu bili precizni u samom finišu akcija. I kada smo ušli u poslednjih 10 minuta sa rezultatom 1:1, Ronaldo, pa zatim i Marselo su postigli dva pogotka u razmaku od 4 minuta i odveli „Kraljevski klub“ na opipljivih 3:1.

U drugom susretu Liverpul je demolirao domaći Porto sa 5:0 na krilima brilijantnog Sadia Mane, koji se tri puta upisao u strelce na stadionu „Dragao“. Od samog početka do kraja nije bilo dileme u vezi sa konačnim pobednikom susreta, kad god bi Porto probao da se približi golu Liverpula ostavljali su ogromnu rupu u defanzivnoj liniji, što su izabranici Jirgena Klopa obilato koristili.

Na kraju je Liverpul ponizio „Zmajeve“ i biće u prilici da revanš pred svojim fanovima na „Enfildu“ odradi možda i u rezervnom sastavu.

86. minut - Real vodi sa 3:1! Marselo je šutirao, a Areola samo odbio loptu u gol.

 

 

85. minut - "Petarda" je pukla! Sadio Mane je postigao svoj treći gol na meču za 5:0 i potop Porta!

 

 

83. minut - GOOOOOLLLL - Real vodi! Kristijano Ronaldo je bio spretan u kaznenom prostoru, golman Areola je odbio loptu koju je Portugalac sproveo u mrežu.

 

 

72. minut - PSŽ preti, pokušao je Nejmar, ali je izblokiran.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

70. minut - Liverpul nastavlja da gazi! Firmino je postigao gol, Porto ne zna šta ga je snašlo - 4:0.

 

 

68. minut - Geret Bejl je u igri, izašao je Benzema.

65. minut - Tukao je Ronaldo iz "slobodnjaka", ali je lopta pogodila živi zid Parižana.

61. minut - "Kraljevići" su još jednom mogli do gola. Benzema je ostao "kratak" u kaznenom prostoru, a Areola je bez većih problema uspeo da uhvati loptu.

56. minuta - Real igra bolje u nastavku. Ronaldo je imao priliku, ali je njegov pokušaj da ubaci loptu u kazneni prostor izblokiran.

53. minut - Liverpul nastavlja da razbija Porto! Mane je još jednom zatresao mrežu za 3:0!

 

 

49. minut - PSŽ je imao veliku priliku! Nejmar je pronašao Mbapea, mladi napadač je sa svega nekoliko metara šutirao, ali je Navas sjajno odbranio.

46. minut - Utakmice su nastavljene!

45. minut - Poluvreme je na obe utakmice, Real - PSŽ 1:1, dok u Portu Liverpul ima lagodnih 0:2

43. minut - Porto propušta odličnu priliku, a u Madridu Ronaldo koristi penal za 1:1!

38. minut - Kavani propustio veliku šansu da duplira vođstvo PSŽ-a! Pre toga je Real imao jedan obećavajući napad, ali nije bilo promene rezultata

33. minut - Poveo je PSŽ na "Santjago Bernabeu" pogotkom Andrea Rabioa... Hladan tuš za navijače Reala

29. minut - Salah dovodi Liverpul do vođstva od 0-2. Sjajno se Egipćanin snašao nakon odbitka od stative...

28. minut Uzbudljivo je u Madridu, iako još uvek mreže miruju. Prvo je Nejmar iz sjajne pozicije uspeo da pogrešnim dodavanjem upropasti akciju, a zatim je Ronaldo promašio situaciju "1 na 1"

25. minut - Liverpul vodi na gostovanju Portu!! Mane je zatresao mrežu "Zmajeva"

15. minut - Nejmar dobija prvi žuti karton zbog grubog faula sa leđa nad Naćom...

10. minut - Za sada bez golova na oba meča, Real je propustio jednu sjajnu priliku protiv PSŽ-a, dok je Porto konkretniji protiv Liverpula, ima više loptu u posedu, ali ne uspeva da pripreti

Navijači Reala raširili su spektakularnu koreografiju pred sam start susreta

 

 

Ovo su svi sastavi za večerašnje susrete, treneri ekipa su izbacili sve adute na sto za večerašnje duele, više nema šta da se čeka.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading