UEFA rang lista: Partizan ispred Intera, Evertona, Sautemptona...

Autor:

Sport

16.02.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno fudbalski klub Partizan nije imao ovako dobru evropsku sezonu, a nakon prve utakmice 1/16 finala Lige Evrope zadržane su šanse za nastavak takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

Primljeni gol u duelu sa Viktorijom pomalo je pokvario opšti utisak o prvoj utakmici 1/16 finala masovnijeg evropskog takmičenja ali navijači Partizana veruju da izabranici Miroslava Đukića u revanšu mogu da eliminišu vicešampiona Češke.

Remi uz primljeni gol možda nije ishod kakav se poželeti može, ali je i taj remi bio dovoljan da Partizan napravi novi napredak na UEFA rang listi.


Partizan je pre početka eliminacione faze Lige Evrope zauzimao 80. mesto na pomenutoj rang listi, a od danas je 78. klub u Evropi sa koeficijentom 17.000.

Dovoljno je reći da su crno-beli iza sebe ostavili Inter, Everton, Austriju iz Beča, Rubin, Sautempton, Torino i mnogo drugih kvalitetnih evropskih klubova, a još bolja vest je da ovo ne mora da znači kraj po pitanju jačanja koeficijenta.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

Bude li Partizan eliminisao Viktoriju iz Plzenja i plasirao se u osminu finala Lige Evrope klub iz Humske preskočiće na UEFA rang listi zagrebački Dinamo koji je u 20. veku bio sinonim za najuspešniji klub sa prostora bivše Jugoslavije.

Maribor je  najbolje rangirani na UEFA rang listi kada su klubovi iz bivše SFRJ u pitanju.


Maribor je kao učesnik grupne faze Lige šampiona trenutno rangiran na 62. poziciji UEFA rang liste i svakako da je Partizanov cilj da što pre dođe u poziciju da napadne plasman u TOP 50 klubova "starog kontinenta".

Preduslov da crno-beli nastave sa napredovanjem na UEFA rang listi biće plasman u osminu finala Lige Evrope. Ukoliko se to dogodi biće prostora da se osvajanju novi bodovi i da se dodatno ojača koeficijent za sezonu 2018/19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading