ĐUKIĆ UOČI GOSTOVANJA U LUČANIMA: Očekujem od igrača da uzmu ašov u ruke i prionu na rad

Autor:

Sport

17.02.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje težak meč u Lučanima protiv Mladosti u 23. kolu Superlige Srbije

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Đukić uoči meča sa ekipom Mladosti

Crno-beli u nedelju gostuju ekipi Mladosti i to posle remija sa Viktorijom (1:1) u prvom meču 1/16 finala Lige Evropa.

- Moramo tamo da branimo evropski Partizan. Sigurno da će fudbaleri Mladosti izaći motivisani, ali bićemo i mi. Hoćemo da nastavimo tamo gde smo stali, da pokušamo da se približimo Zvezdi - rekao je Đukić i nastavio:

- Mladost neće sigurno neće juriti neki posed, prepustiće svesno to nama i pokušaće na brze kontranapade da nas ugroze. Zato treba izbegavati gubljenje lopte i ne dozvoliti protivniku da živi od naše greške.

Đukić je najavio da će Partizan u Lučanima nastupiti u najjačem sastavu.

- Bojan Ostojić neće igrati u Lučanima, ali pokušaćemo da ga pripremimo za Plzenj. Imamo Zdjelara i Ožegovića van stroja, Mitra koji je povređen... Pantić je u redu. To bi bio zdravstveni bilten - rekao je Đukić.

On je naveo da se nada da će Ožegović i Zdjelar biti spremni za utakmicu protiv Viktorije.

- Svi očekujemo da budu spremni za Plzenj, da li će to biti videćemo. Možda će biti spremni ali sa mnogo manje takmičarskih treninga, tako da ćemo videti da li mogu da budu u ekipi, da li je veliki rizik da uđu u tako tešku utakmicu. Ima još četiri-pet dana do Plzenja - rekao je trener Partizana.

On je istakao da umor ne postoji za igrače Partizana.

- Tek smo počeli, bilo bi ružno da sutra izjavimo da smo bili umorni posle samo jedne utakmice. Kad se malo akumulira više utakmica onda možemo da koristimo taj izgvor, sutra bi bilo ružno. Nema izgovora. Moramo da igramo pobednički. Fudbaleri moraju da imaju taj mentalitet. Mi ne spekulišimo ni protiv koga, želimo da mi vodimo meč, da se mi pitamo. Tako će biti sutra u Ličanima. Nadam se dobroj partiji i da to bude dobra uvertira pred Plzenj - dodao je trener Partizana.

Đukić je dodao da njegova ekipa ne sme da dozvoli protivniku kontranapade i pohvalio dvojicu bivših igrača Partizana Obioru Oditu i Đorđa Lazića koji sad igraju u Mladosti.

- Odita i Lazić su dvojica igrača koje sam trenirao. Oni su dobri momci i fudbaleri i učiniće sve da odigraju dobar meč. Prepustiće nam posed i ići na kontranapade. Ne smemo da gubimo loptu u opasnim zonama i dozvolimo protivniku da živi od naše greške - naveo je Đukić.

On je istakao da u timu ne postoje igrači poput Leonarda da Silve Souze i Uroša Đurđevića koji mogu da daju zajedno 50 golova.

- Od igrača ne očekujem čuda i virtuoznosti i magije, već disciplinu i rad za ekipu, a majstorija se možda pojavi, ali mnogo češće neće. Kada sam došao u klub pitao sam postoji li igrač koji će dati 30 golova i čuo da nema, rekao sam da svi navuku kombinezon i uzmu ašov u ruke i prionu na rad - zaključio je on.

Utakmica će biti odigrana u nedelju u Lučanima od 14 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading