Kao da su na hodočašću: PALESTINCI TRI DANA PUTOVALI DA VIDE TROFEJ MUNDIJALA!

Autor:

Sport

20.02.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na hiljade Palestinaca putovalo je preko tri dana kako bi uživo videli trofej Svetskog prvenstva u fudbalu, popularnu"Boginju", koja je na svetskom proputovanju stigla i do Zapadne obale u Izraelu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Palestinci masovno pohrlili da vide trofej svojim očima

Ovo je bio tek drugi put u istoriji da je trofej tokom ove ture došao i do Palestine, a žitelji ove pokrajine putovali su i po tri dana da bi uživo videli ovo čudo.

- Trofej smo videli na televiziji, ali poseban je osećaj videti ga u prirodi i slikati se pored njega. To omogućava mojoj deci da na trenutak zaborave na uslove u kojima žive ovde - rekao je otac palestinske porodice.

Palestinci su ludi za fudbalom, postoji gomila "divljih" nesređenih igrališta širom njihove teritorije, ali je politika učinila svoje, pa su i Palestinci tražili od FIFA da Izraelci ne mogu da igraju svoje utakmice kao domaćini na Zapadnoj obali.

Trofej Mundijala je prošle nedelje bio u Izraelu, a sledeće stanice su mu Jordan i Dubai.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading