(VIDEO) Mesi anulirao Vilijanovu golčinu, BAJERN VEĆ U ČETVRTFINALU!

Autor:

Sport

20.02.2018

21:45 >> 21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija i Barselone odigrali su 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, pa će se sudbina ova dva tima rešavati na "Nou Kampu" u revanšu. Bajern je razbio Bešiktaš sa 5:0 i već sada može da razmišlja o igranju sa drugim timom u revanšu u Istanbulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi okružen Fabregasom i Aspilikuetom

Imaće i Čelsi i Barselona za čim da žale nakon remija u prvom meču na "Stamford bridžu", mada je katalonski klub daleko zadovoljniji, pošto su postigli gol u gostima. Mesi je prvi put u svojoj karijeri zatresao mrežu "Plavaca"  u 74. minutu utakmice i doneo olakšanje trener u Ernestu Valverdeu.

Pre toga je u 61. minutu Vilijan rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora po zemlji doveo Čelsi u vođstvo i izazvao erupciju oduševljenja kako navijača, tako i trenera Antonija Kontea.

Imala je Barselona posed lopte od 70 odsto, daleko veći broj dodavanja od protivnika, ali je odbrana Čelsija bila čvrsta kao stena. Domaćin je imao više zrelijih prilika, iako su se većim delom branili sa po 7, ili 8 igrača iza lopte. Vilijan je u prvom poluvremenu pogodio dve stative, najpre desnu, pa levu, a navijači Čelsija su mogli samo da se uhvate za glavu.

Mogli su i da se uhvate za glavu kada je Mesi surovo kaznio grešku Andreasa Kristensena u 74. minutu. Danac je uputio poprečan pas u poslednjoj liniji koji je presekao Inijesta i uposlio Mesija, kome nije bilo teško da poravna rezultat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U drugom meču Bajern je bio nemilosrdan domaćin prema Bešiktašu i ispratio ih sa 5 golova u mreži za Tursku.

Gosti su imali igrača manje od 16. minuta kada je Hrvat Domagoj Vida dobio direktan crveni karton, a sa po dva gola Miler i Levandovski, te jednom Koman doneli su već sada prolaz Bavarcima u narednu fazu.

Čelsi - Barselona 1:1 (0:0)

83. minut - Fabregas i Pedro izašli iz igre, na terenu su Morata i Drinkvoter za Čelsi

75. minut - Vilijan već treći put izlazi iz igre zbog krvarenja iz nosa

74. minut - Mesi kažnjava veliku glupost Kristensena i poravnava na 1:1. Mesi postiže prvi gol u karijeri u duelima protiv Čelsija. To je njegov prvi gol u devetom susretu protiv "Plavaca".

64. minut - Paulinjo izlazi, na terenu za Barselonu do kraja susreta Aleš Vidal

63. minut - Treća sreća za Vilijana! Nakon dve stative, sada je pronašao mrežu sa nekih 18 metara po zemlji!

55. minut - Barselona nastavlja da drži loptu veći deo vremena u svom posedu, za sada Katalonci deluju konkretnije u nastavku

 

41. minut: Ista meta isto odstojanje. Vilijan ponovo pogađa stativu, samo ovaj put levu

33. minut: Vilian pogađa stativu na "Stamford Bridžu". Delovalo je da su se gosti vratili i da neće biti opasno po gol Katalonaca, ali se Brazilac lepo namestio i "opalio" po lopti koja pogađa okvir gola. Najbolja šansa na meču

30. minut: Sjajno je Vilijan prošao pored tri igrča Barse na sredini terena, došao je do nekih 25 metara kada ga je oborio Rakitić koji je prekršajem zaustavio Brazilca. Hrvat dobija žuti karton

21. minut: U prvih 20 minuta utakmice, Barselona drži loptu u nogama 75% vremena

 

 

 

Bajern Minhen - Bešiktaš 5:0 (1:0)

 

88. minut - Levandovski baca "petardu", Bajern je već sada u četvrtfinalu

79. minut - Bajern je naplatio sve promašaje iz prvog dela, Levandovski donosi četiri gola prednosti domaćinu na "Alijanc areni"...

66. minut - Miler postiže svoj drugi, a Bajernov treći gol na utakmici. Sasvim zasluženo prvak Nemačke dolazi do ubedljivog vođstva.

57. minut - Duško Tošić u igri za Bešiktaš umesto Vagnera Lava

53. minut - Koman povećava prednost Bajerna na 2:0!

50. minut - Bajern nastavlja sa opsadom gola Bešiktaša, pogađaju okvir gola drugi put na ovom susretu

Zanimljivost sa susreta u Minhenu - Tomas Miler je davao golove u osam uzastopnih sezona za Bavarce u eliminacionoj fazi Lige šampiona

 

43. minut: Bajern koristi igrača više i dolazi do prednosti preko Milera

 

 

 

 

16. minut: Domogoj Vida je dobio direktan crveni karton.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading