Surčin dobija stadion za ponos cele nacije!

Autor:

Sport

26.02.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz godine u godinu prestonica Srbije učvršćuje se na mapi evropskih sportskih metropola. Beograd se dokazao organizacijom brojnih događaja i šampionata, a sve to biće znatno pojačano izgradnjom nacionalnog stadiona.

RepublikaFoto: preipose.rs
60 HILJADA MESTA IMAĆE NACIONALNI STADION

Objekat koji će imati 60.000 mesta gotovo izvesno biće izgrađen u opštini Surčin, a biće po najmodernijim standardima kako bi se zadovoljili kriterijumi UEFA. Izradom projekta baviće se kuća "Fenwick Iribarren Architects", koja je radila brojne sportske objekte u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali

- Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kom mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala Lige šampiona ili Lige Evrope - rekao je nedavno gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza istakao je da je moderan objekat neophodan i gradu i zemlji i klubovima.

- U odnosu na standarde stadiona širom Evrope, mi smo, nažalost, negde daleko iza i to moramo da promenimo. Izgradnja novog stadiona je neophodnost u odnosu na to kako se razvija fudbal. Hvala gradu Beogradu, državi i UEFA, koji će učestvovati u realizaciji ovog projekta, u koji će FS Srbije uložiti maksimum sopstvenih kapaciteta i mogućnosti u svakom smislu - istakao je Kokeza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading