NIŠTA OD ANĆELOTIJA: Konte prvi "pik" za selektora Italije

Autor:

Sport

27.02.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Italije (FIGC) saopštio je da bi menadžer Čelsija Antonija Kontea bio idealno rešenje za selektora "azura".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li će Konte biti ponovo selektor Italije?

- Od svih potencijalnih kandidata, Konte je za mene najbolje rešenje. Još nije izabrano rešenje, ali mislim da je on pravi izbor - rekao je potpredsednik FIGC Alesandro Kostakurta.

Pored Kontea, kandidati za mesto selektora Italije su Karlo Anćeloti, Klaudio Ranijeri i Roberto Manćini. Iako su italijanski mediji mesecima prenosili da bi Anćeloti trebalo da preuzme posrnulu selekciju "azura", u prvi plan je izbio Konte.

Konte (48) je menadžer Čelsija od 2016. godine. On je pre toga bio selektor Italije od 2014. do 2016. Konte je sa Italijom stigao do četvrtfinala EP 2016. Prethodno je vodio Juventus, Sijenu, Atalantu i Bari. 

Italija je bez selektora od odlaska Đampjera Venture, koji je podneo ostavku posle neuspeha Italije u kvalifikacijama za SP.

Privremeno rešenje je selektor mlade reprezentacije Luiđi Di Bjadjo, koji će voditi Italiju na prijateljskim mečevima u martu.

Novi selektor Italije biće imenovan pre početka Lige nacija u septembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading