TUGA U ŠPANIJI: Preminuo Kastro, legenda koju su oteli da Barsa ne bi osvojila titulu

Autor:

Sport

28.02.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni španski fudbaler Enrike Kastro Kvini preminuo je u 68. godini od posledica srčanog udara, prenosi Marka.

RepublikaFoto: twitter.com/FCBarcelona
Kvini je preminuo od srčanog udara

Kako se navodi, bivši golgeter Sporting Hihona i Barselone srušio se blizu svoje kuće u Hihonu, a hitna pomoć bezuspešno je pokušala da ga reanimira.

Kvini je u dva navrata ukupno 15 godina igrao za Sporting (1968 - 1980 i 1984 - 1987) i čak pet puta je bio najbolji strelac španskog prvenstva, kao i dva puta u drugoj ligi.

Četiri sezone nastupao je za Barselonu, u periodu između odlaska i povratka u Sporting, a tokom karijere je ukupno dao 369 golova.

Kvini, poznat i pod nadimkom "Čarobnjak", punih 12 godina bio je reprezentativac Španije i zabeležio 35 utakmice i osam pogodaka.

Kastro je bio otet 1981. godine. Njega su otmičari ugurali u kombi, odvezli u jednu garažu u Saragosi i tamo ga držali 25 dana. Otmičari su poručili da će ga vratiti po završetku utakmice Atletiko - Barselona. Katalonski klub je taj meč izgubio 1:0. Međutim, Barselona je u tih 25 dana odigrala četiri utakmice, a osvojila je samo jedan bod. Katalonski klub je na kraju ostao bez titule, otmičari su uhvaćeni, ali Kastro nije želeo da ih tuži.

Barselona se od njega oprostila rečima da je "bio sinonim za golove i jedan od najboljih napadača svog doba".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading