Anri otkrio kada je naučio da igra fudbal i pod čijom rukovodećom palicom

Autor:

Sport

04.03.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji napadač Arsenala i Barselone Tijeri Anri izuzetno poštuje Pepa Gvardiolu sa kojim je u poznim igračkim godinama sarađivao na "Kamp Nou".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tijeri Anri

Legendarni Francuz je zahvalan Špancu na svemu što ga je naučio.

- Naučio sam da igram fudbal sa 30 godina. Nakon svega što sam postigao sa Arsenalom, Monakom i Juventusom i sa reprezentacijom Francuske odjednom sam posmatrao fudbal na drugačiji način - uz razumevanje prostora, pozicione igre, šta je potrebno da se uradi da sve bude na 100 odsto - rekao je Anri.

On je naveo i bizaran detalj koji opisuje Gvardiolinu pasije prema obavezama.

- Čak i kada sam na treningu imao pauzu da pijem vodu morao sam to da uradim što je brže moguće i da se vratim. Gvardiola pažnja posvećena detaljima je bez premca. On je izuzetno pametan, sve vidi i želi brzo da ispravi i promeni detalje. Zbog svega navedenog nije problem ni pet puta u kratkom vremenskom intervalu da promeni taktiku.

Anri navodi još nešto što ga fascinira kod Gvardiole.

- Kažem mu: "Vidimo se u Londonu", ali ne ostavljam adresu, ništa. Pep će se pobrinuti za adresu, auto GPS i sve ostalo - naglasio je Anri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading