(VIDEO) FIRENCA PLAKALA ZA ASTORIJEM: Oproštajni govor fudbalera Fiorentine naterao svima suze u oči

Autor:

Sport

08.03.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska Italija, Firenca, navijači Fiorentine, bivši saigrači, porodica i prijatelji oprostili su se od kapitena Fiorentine Davidea Astorija, koji je preminuo u nedelju ujutru od srčanog udara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Fiorentine ispred crkve u Firenci

Astori je preminuo u snu u Udinama uoči meča Udineze - Fiorentina.

U ime igrača Fiorentine, pred nekoliko desetina hiljada ljudi, poslednji pozdrav kapitenu uputio je hrvatski fudbaler i njegov saigrač Milan Badelj, dirljivim govorom, koji je plačući više puta prekidao.

- Govorim u ime svojih saigrača i ljubičaste porodice. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovde kako bi pokazali privrženost, verujem da je to stvarno tvoje ime.

Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, došao do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te vaspitavali. Sin si i brat kojeg bi svako želeo da ima. Najbolji si saigrač kojega čovek može da poželi. Imati tebe uz sebe značilo je biti siguran i misliti: U redu je, jer je Davide ovde. Ne možemo zaboraviti tvoj smeh, tvoj način zezanja sa svima. Voleo si da kažeš da si svetski poznati dizajner i fudbaler u slobodno vreme. Ti si fudbal, onaj iskreni, dečji.

Naše misli su s tvojom porodicom, Frančeskom i princezom Viktorijom. Zadatak svih koji su joj bliski biće da joj kažemo ko je Davide, jer tvoja ćerka mora da zna ko je bio njen otac. Sjajan čovek.

Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvek si bio taj koji bi upalio svetlo. Ti si to za sve nas, ti si svetlo. Hvala ti, Davide - rekao je Badelj.

Astori je sahranjen danas u Firenci. Sahrani su prisustvovali predstavnici svih italijanskih klubova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading