(VIDEO) Godinu dana od Barsinog čuda!

Autor:

Sport

08.03.2018

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno godinu dana dogodio se najveći preokret u istoriji Lige šampiona.

RepublikaFoto: instagram.com/fcbarcelona
Leo Mesi sa navijačima proslavlja pobedu nad PSŽ-om

PSŽ je na revanš osmine finala Lige šampiona došao na "Kamp Nou" sa ogromnom prednošću stečenom na "Parku prinčeva" - 4:0, i već su svi otpisali četu Luisa Enrike. 

Ipak, pitali su se Lionel Mesi, Luis Suarez, Nejmar i drugovi, koji su tog  8. marta 2017. godine uspeli da dođu do povoljnog rezultata.

Barsa je uspela da povede 3:0 golovima Suareza u trećem minutu, autogolom Kurzave u 40. i pogotkom Mesija iz penala u 50. Međutim, kada je u 62. Kavani smanjio na 3:1, PSŽ je bio već viđeni četvrtfinalista. 

 

One year ago today... Hoy hace un año... Avui fa un any... #WeDidIt ?❤️

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on Mar 8, 2018 at 4:03am PST

Ali, kada su već svi digli ruke od Barse, pa i sami igrači Blaugrane, ona se digla kao Feniks iz pepela i napravila čudo, nošena sadašnjim fudbalerom pariskog giganta - Nejmarom.

Barseloni su pri rezultatu 3:1 bila potrebna tri gola za četvrtfinale, što je i uspela da učini i postane prvi klub u istoriji Lige šampiona koji je prošao dalje posle zaostatka od četiri gola uz prve utakmice.

Prvo je Nejmar u 88. minutu iz slobodnjaka, a onda i iz penala u 90. doveo svoj klub na samo korak od plasmana, a potom je španski klub napadao sa svim igračima, što se isplatilo. Šesti, odlučujući gol za prolaz Barselone postigao je rezervista Serđi Roberto u petom minutu nadoknade vremena, na asistenciju  Brazilca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading