FSS suspendovao Iliju Stolicu: S PONOSOM PRIHVATAM KAZNU, nastavljam borbu za poštenije takmičenje!

Autor:

Sport

09.03.2018

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije dugo trebalo disciplinskoj komisiji FSS da izrekne kaznu treneru Vojvodine Iliji Stolici zbog komentarisanja sudijskih odluka nakon poraza njegove ekipe od Crvene zvezde u poslednjem prvenstvenom meču.

RepublikaFoto: Starsport
Stolica je bez rezerve izneo sve što misli

Stolica neće biti u prilici da sa klupe predvodi ekipu protiv Mladosti u Lučanima, a on sam je istakao da je ponosan što je dobio kaznu FSS-a i da njegov optimizam niko ne može da poljulja.

- Obaveštenje o kazni je stiglo u klub, što znači da neću imati pravo da sedim na klupi na utakmici u Lučanima, iako kao klub imamo pravo žalbe. Kaznu ne bih komentarisao u bilo kom smislu, ali mogu da kažem samo to da i dalje stojim iza svake svoje reči. Kazne su sastavni deo ovog posla i ja svaku kaznu, baš kao i nagradu, prihvatam ponosno, jer smatram da postupam ispravno i u skladu sa kodeksom na koji me obavezuje moja profesija - poručio je Stolica.

Penal koji je sudija Jovan Šegrt dosudio za Crvenu zvezdu podigao je mnogo prašina stručne javnosti, a Stolica je nakon toga izjavio da je tom odlukom sudije osramoćena Vojvodina, on kao trener i njegovi fudbaleri.

- Penal je došao samo kao šlag na tortu, odnosno nešto što se desilo u sklopu mnogih stvari koje ne smeju da se komentarišu. No, meni je suština igra, a po izveštaju koji sam dobio, posed lopte na tom meču je bio 69 posto u korist Vojvodine i 31 posto u korist Crvene zvezde, pri čemu smo imali mnogo više šansi i udaraca na gol. To je ono čemu treba da stremimo i mislim da je ekipa pokazala da igrom može da parira i Crvenoj zvezdi i Partizanu, što je najvažnije za nas. Klub je objavio svoj zvaničan stav i borbu sa takvim stvarima moramo da podignemo na viši nivo, a što se tiče nas sportista, iako sam kratko u Novom Sadu, presrećan sam što sam posle tog meča dobio mnogo pohvala od ljudi za ono što smo prikazali. Naravno, fudbal se igra za bodove i toga sam potpuno svestan, ali znamo svi da kvalitetna igra, dobar odnos i ispravan stav u ovom trenutku nisu dovoljni za dobar rezultat. Postoji nešto što ne možemo da promenimo, iako ćemo se svi, pa tako i ja, svim silama truditi da to učinimo. Nadam se da će to činiti i mediji, odnosno svi učesnici ovog spektakla koji se zove fudbal. Uzimajući u obzir igru koju smo pružili, i dalje verujem da možemo da dođemo do svog cilja, ali samo uz punu podršku svih struktura kluba - istakao je Stolica.

Stolica se nešto kraće bavio i narednom utakmicom u Lučanima.

- Naredni meč je jako važan za nas i meni je važnije to što se u tim vraća Antić, kao i to što Avramovskog već možemo da priključujemo takmičarskoj ekipi. U senci svega što se dešavalo, promaklo nam je i to da je naše dete Milan Lazarević debitovao na superligaškoj sceni i to protiv najkvalitetnijeg mogućeg rivala u našoj ligi, što je fantastična stvar, posebno zato što smatram da je odigrao jako dobru utakmicu i to je nešto zbog čega sam presrećan. Bez obzira na to što neću biti na klupi, mi imamo kvalitetan stručni štab i siguran sam da će ekipa biti spremna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading