(FOTO) Evo šta su igrači poklonili Milojeviću za rođendan

Autor:

Sport

09.03.2018

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević slavi 48. rođendan a od svojih pulena je dobio prikladan poklon.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Igračka karijera

Svoje prve fudbalske korake je načinio u omladinskoj školi Crvene zvezde, a prve seniorske minute je zaradio u Bečeju i Radničkom s Novog Beograda. Nakon toga, ovaj defanzivac odlazi u inostranstvo i postaje član Grčkog fudbalskog kluba Janjina, gde sa velikim uspehom nastupa za ovaj tim. Godine 1996. vraća se u Crvenu zvezdu, za koju je nastupao tokom proleća te godine. U svojoj kratkoj karijeri u crveno - belom dresu, odigrao je 13 utakmica za ovaj tim.

Nakon toga se vraća u Grčku gde prelazi u Apolon Smirni. Dobre igre u ovom prvoligašu su ga preporučile da 1997. godine ostvari najveći transfer u svojoj internacionalnoj karijeri. Prelazi u Panatinaikos i postaje prvi strani "libero" u ovom atinskom velikanu koji je doveden iz Grčkog šampionata. Nastupao je u Ligi šampiona i sakupio 61 utakmicu u dresu Panatinaikosa tokom trogodišnjeg staža u njihovim redovima. Nakon "zelenih" iz Atine, seli se za Solun, gde je nastupao za Iraklis početkom ovog milenijuma. Sve ukupno, odigrao je tokom svoje dugogodišnje internacionalne karijere skoro 180 utakmica u najjačem rangu Grčkog fudbala, u kojoj je ostavio upečatljiv trag.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Trenerska karijera

Trenerski posao je započeo u omladinskoj akademiji Iraklisa. Nakon usavršavanja u Solunu, vraća se u Beograd i nastavlja s radom u omladinskoj školi Crvene zvezde. Tokom trogodišnjeg rada u mlađim kategorijama Zvezde, osvaja dominantno prvenstvo Srbije sa omladincima kao najefikasniji tim prvenstva, ostavivši pritom večitog rivala sa velikim bodovnim zaostakom. Nakon toga kreće sa samostalnim radom i u seniorskom fudbalu.

Debituje na klupi Javora, koji je vodio na svega sedam utakmica. Kratak period u Ivanjici ostavlja iza sebe i preuzima ekipu Čukaričkog, na čijem je čelu bio pune tri i po godine. Napredovao je zajedno sa klubom u tom periodu. Uveo je tim sa Banovog brda u najviši rang i od njih je stvorio stabilanog superligaša. Pod komandom Vladana Milojevića, ovaj klub je dva puta izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope i osvojio je Kup Srbije pobedom nad Partizanom u finalnom meču.

Dobar rad s ekipom Čukaričkog nije ostao nezapažen, pa je u jesen 2015. godine preuzeo Omoniju. Na Kipru se zadržao do kraja sezone. Klub je preuzeo nakon lošeg starta, uspeo je da obezbedi izlazak na evropsku scenu timu iz Nikozije i da ih odvede u finale nacionalnog Kupa. Iako su u klubu bili zadovoljni njegovim radom, pre svega predsednik kluba, Milojević se opredelio da napusti klub nakon razgovora s Nikosom Dabizasom, koji je u međuvremenu postavljen za tehničkog direktora.

Najveći uspeh na internacionalnom planu, kada je trenerski posao u pitanju, ostvario je kao trener Panioniosa. Veći deo sezone bio na drugom mestu tabele, odmah iza neprikosnovenog Olimpijakosa, kome je naneo prvi poraz na "Karaiskakiju" u prvenstvu Grčke nakon dve godine i doneo Panioniosu istorijsku pobedu. Savladao je i AEK, PAOK, ostvario dobre rezultate, ali teška finansijska situacija i skroman igrački kadar rezultirali su da Panionios u plej-ofu završi na 4.mestu, ali i izbori kvalifikacije za Ligu Evrope.

Milojević je 5. juna 2017. postavljen za trenera Crvene zvezde.

 Posle deset godina uveo je Crvenu zvezdu u grupnu fazu evropskog takmičenja, gde je uspeo da "prezimi" ali je izbačen od CSKA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading