Štoper Arsenala o tamnoj strani fudbala: JEDVA ČEKAM KRAJ KARIJERE DA BUDEM SLOBODAN ČOVEK!

Autor:

Sport

11.03.2018

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ogromna je razlika između početka karijere i kraja. Fudbal igraš iz ljubavi, a kasnije se sve pretvara u moranje, bez "ali i ili". Jednostavno moraš, nema opravdanja da ne možeš. Godinama od pritiska utakmica imam velike stomačne probleme, pre svakog meča pijem tablete protiv povraćanja...", kaže Mertezaker.

RepublikaFoto: youtube.com/SniperCompsHD
Mertezaker: Nekada sam igrao fudbal iz ljubavi, a sada jer moram

Bio je šampion sveta sa Nemačkom, odigrao 104 utakmice za reprezentaciju, od 2011. je u Arsenalu, ali Per Mertezaker jedva čeka kraj.

Njemački defanzivac (33) igra posljednju sezonu u karijeri, jer bukvalno ne može više.

- Tek kada odigram poslednju utakmicu - biću slobodan čovek - rekao je Mertezaker.

O karijeri kakva je njegova maštaju mnogi, novac koji je zaradio je veliki, ali, kako kaže, dođe trenutak kada "ti je svega dosta".

- Ogromna je razlika između početka karijere i kraja. Fudbal igraš iz ljubavi, a kasnije se sve pretvara u moranje, bez "ali i ili". Jednostavno moraš, nema opravdanja da ne možeš. Godinama od pritiska utakmica imam velike stomačne probleme, pre svakog meča pijem tablete protiv povraćanja... - kaže Mertezaker.

Bivši fudbaler Verdera kaže da su igrači na neki način privilegovani, ali...

- Mi koji možemo dobro da živimo od našeg posla smo privilegovani sa te strane. Ali teško je i opisati šta se sve prolazi da bi došao do tog nivoa. Radost polako prelazi u napor, a kasnije u umor, nervozu... Tako je u mom slučaju. Meni se više ne igraju utakmice, radije sam na klupi ili na tribinama - kazao je Mertezaker, koji je ove sezone odigrao 11 mečeva za Arsenal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading