NIJE ŠALA: FIFA preti Grcima

Autor:

Sport

12.03.2018

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki fudbal često liči na cirkus... Posle meča PAOK-a i AEK-a, susreta u kojem je predsednik crno-belih Ivan Savidis sa pištoljem utrčao na teren, FIFA preti ozbiljnom kaznom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Posle poništenog gola nastao je haos, a FIFA se nikada ne šali. Istina Grci neće igrati na Svetskom prvenstvu, tako da ove pretnje važe za naredna takmičenja.

- FIFA snažno osuđuje poslednja dešavanja u Grčkoj i poziva sve da momentalno reaguju i okončaju neprihvatljivu situaciju u grčkom fudbalu. Iako su poslednji incidenti pod okriljem nacionalnog saveza i lokalnih sudova, FIFA će pažljivo pratiti situaciju kako bi se uverila da će odgovarajuće mere brzo biti povučene - jasna je poruka.

A onda je usledila i pretnja.

- Ne uspeju li nadležni organi da uvođenjem adekvatnih mera, eliminišu nasilje iz sporta, kako bi nacionalni šampionat tekao normalno obavezalo bi FIFA da se sama pozabavi ovim slučajem... Po statutu, moguća kazna je i izbacivanje nacionalnog saveza i njenog članstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading