Vasilijadis zapretio: Biće fudbalski Gregzit ako se nastave neredi u Grčkoj

Autor: Tanjug

Sport

13.03.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik ministra sporta u Vladi Grčke Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit", odnosno da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izbaci reprezentaciju Grčke i klubove iz svih takmičenja samo da bi se smirila situacija u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Savidis je hteo da se obračuna sa sudijama

Grčka Vlada zaustavila je takmičenje u prvenstvu posle haosa u Solunu na meču PAOK-a i AEK kada je vlasnik crno-belih Ivan Savidis, revoltiran poništenim golom njegovom klubu, uleteo na teren naoružan da se obračuna sa sudijom.

- Ukoliko se ne preduzmu obaveze i stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog fudbala. Nećemo da rizikujemo javni red i sigurnost. Hajde da napravimo Gregzit u fudbalu, nije me briga. Moraju da se prihvate kazne i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost - rekao je Vasilijadis, a prenosi grčka Gazeta.


Javnost u Grčkoj traži i ostavku Vasilijadisa koji demantuje da je država pravila greške.

- Pozvali smo relevantne fudbalske organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rešenje. Nisam ministar fudbala, već sporta. Borio sam se da redovne sudije donose odluke, ali UEFA nije dala, sve do sada.

Kako je naveo, vlasnik PAOK-a Ivan Savidis za incident na stadionu Tumba trebalo bi da bude sankcionisan ogromnom novčanom kaznom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading