NOVI PEH ZA RUSE: Kokorin ne igra na SP

Autor:

Sport

16.03.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Zenita Aleksandar Kokorin najverovatnije će propustiti Svetsko prvenstvo zbog povrede kolena, saopštio je ruski klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kokorin neće igrati na Mundijalu

Kokorin je pokidao ligamente desnog kolena u četvrtak na revanš utakmici osmine finala Lige Evropa protiv Lajpciga. On je u osmom minutu utakmice napustio teren, a meč je završen 1:1. Lajpcig je prošao dalje zbog pobede u prvom meču od 2:1.

U saopštenju ruskog kluba se navodi da će Kokorin otići u Rim na dalje lekarske preglede, a potom će najverovatnije uslediti i operacija kolena.

Kokorin (26) je član Zenita od 2016. godine, a pre toga je igrao za Anži i moskovski Dinamo.

Rusija će biti oslabljena na Mundijalu, koji će biti odigran u ovoj zemlji od 14. juna do 15. jula. Pored Kokorina u timu neće biti od ranije povređenih Viktora Vasina i Giorgija Džikija.

Kokorin je odigrao 48 utakmica za Rusiju i postigao 12 golova. Kokorin je drugi najbolji strelac ruske Premijer lige sa 10 golova.

Rusija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa Saudijskom Arabijom, Egiptom i Urugvajem.

Kokorin je bio izbačen iz nacionalnog tima pošto je sa saigračem Pavelom Mamajevom pio šampanjac u provodu u Monaku, neposredno po ispadanju ruskog tima sa Evropskog prvenstva 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading