MURINJO HVALIO SAMO SRBINA: Matić je bio jedno divno ostrvo, A SVE OSTALO JE UŽAS

Autor:

Sport

18.03.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je nezadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Brajtonom 2:0 u četvrtfinalu FA kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić na meču sa Brajtonom

Portugalac je bio zadovoljan jedinom igrom srpskog reprezentativca Nemanje Matića.

- Radije ne bih imenovao one koji su bili dobri. Nemanja Matić je bio jedno pravo ostrvo od ličnosti, čovek sa željom i kontrolom, a bio je okružen nedostatkom karaktera, fudbalske klase i želje - rekao je Murinjo.


On je istakao da je u njegovom timu bilo dosta problema.

- Nismo igrali onako kako sam želeo, niti onako kako smo se pripremali. Zaslužili smo da pobedimo, to je očigledno, imali smo potpunu kontrolu utakmice, ali nismo igrali dobro. Ponekada postoji razlika u onome što radite tokom nedelje i onome što prikažete na terenu. To je mnogo više frustrirajuće nego rezultat. Ponovo nisam zadovoljan saradnjom linija i kreiranjem napada. Za to krivim sve - rekao je Murinjo i nastavio:

- Plašili su se da igraju, ne mogu više ništa da kažem. To ima veze sa karakterom, poverenjem i kvalitetom. Kada sunce sija i sve ide kako treba, pobeđujete utakmice, postižete golove i sve ide u vašu korist, svaki igrač je dobar igrač, želi da igra, traži loptu, ima samopouzdanja i izgleda sjajno. Ali kada je mračno i hladno, a to u fudbalu znači kada dođe period loših rezultata, nema svako karakter i samopouzdanje da u stvari igra. Svako može da bude na terenu i dotakne loptu jednom u pet minuta, ali da bude u igri i kaže: 'Dajte mi loptu jer želim nešto da uradim' – e, to ne može svako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading