Matić stigao u Srbiju: POBEDA PROTIV KOSTARIKE JE KLJUČ, Partizan i Zvezda napravili veliku stvar u LE!

Autor: Blic

Sport

18.03.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih naših igrača trenutno Nemanja Matić stigao je u Srbiju čarter-letom gde ga očekuje reprezentativno okupljanje. Vezista Mančester junajteda je za "Blic" pričao o šansama "orlova" na Svetskom prvenstvu, ali i rezultatima Partizana i Zvezde u Ligi Evrope.

RepublikaFoto: fss.rs
Matić kaže da je odlaskom na SP ostvario dečački san

Matić je rekao za "Blic" da je prolazak naša dva najveća kluba u nokaut fazu Lige Evrope velika stvar za srpski fudbal, iako to neki predstavljaju kao tragediju.

- I Zvezda i Partizan su igrali veoma dobro u grupnoj fazi Lige Evrope, a to što su uspeli da prezime u ovom takmičenju je veliki uspeh  za naš fudbal. Njihovo ispadanje od CSKA, odnosno Plzena je predstavljeno kao tragedija, što nikako ne sme da bude! pogledajte kakvi su nam stadioni, u kakvim uslovima rade treneri u Srbiji i pod kakvim pritiskom... Svaka čast "večitima" i nadam se da će sledeće sezone ponoviti uspeh - rekao je Nemanja Matić za "Blic".

Ipak, centralni fudbalski događaj godine biće Svetsko prvenstvo u Rusiji, na koji se naša selekcija plasirala posle osam godina.

- Ne postoji dečak koji je igrao fudbal, a da nije maštao da igra na Svetskom prvenstvu. Plasmanom na Mundijal u Rusijimeni će se taj san ostvariti i zaista sam presrećan. Posle nekoliko godina neuspeha, uspeli smo da obezbedimo završnicu velikog takmičenja, ali ne želimo time da se zadovoljimo. Sada nema predaje, nema povlačenja - istakao je as Mančester junajteda.

On smatra da naša selekcija može da prođe grupu, ali da će mnogo zavisiti od prve utakmice, koju srbija igra protiv Kostarike.

- Uvek postavljam najviše ciljeve, ali bi trebalo reći da su Brazilci favoriti. Suprotstavićemo im se kako znamo i umemo jer za to i služi Svetsko prvenstvo, da odmerite snage protiv najboljih. Tražićemo priliku u okršaju sa Švajcarskom, ali je najvažnije da takmičenje otvorimo pobedom nad Kostarikom. Sve zavisi od te pve utakmice - zaključio je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading